Brankár Montrealu si chváli Slafkovského. Prezýva ho "veľké dieťa"

Juraj Slafkovský na prípravnom kempe Montrealu Canadiens.
Juraj Slafkovský na prípravnom kempe Montrealu Canadiens. (Autor: TASRT/AP)
Oh my Hockey|4. aug 2022 o 02:05

Jake Allen sa teší na budúcnosť Montrealu.

MONTREAL. Byť jednotkou draftu je vždy veľká vec. V Národnej hokejovej lige sa o nej každoročne diskutuje s každým, kto má relevantný názor.

Výnimkou nie je Juraj Slafkovský. Na slovenského útočníka, ktorý sa zoznamuje s organizáciou Montreal Canadiens, sa pýtali Jakea Allena, brankára klubu.

"Uvidíme, čo má veľké dieťa (Juraj Slafkovský) v sebe. Teším sa na to, keď s ním budem na ľade. Vyzerá naozaj ako vysmiaty, spokojný chalan. Mať takého v kabíne je skvelé," vravel pre NHL.com.

Nejde však iba oňho. Allen je nadšený zo smeru, ktorým sa Habs uberajú.

"Teším sa, že sa s chlapcami opäť stretnem. Nadšenie u mňa vyvoláva aj to, že je klub plný mladých ľudí, nových tvárí a talentu. Je to tu samý optimizmus," tvrdí.

"Som zvedavý, kam sa to bude uberať. Veľmi sa teším na to, ako budú títo mladíci rásť. V tíme patrím medzi starších a naozaj chcem pomôcť viesť mladších hráčov a pomôcť im dosiahnuť svoj vrchol."

Allen bude pôsobiť vo frankofónnom Quebecu tretí rok. V predminulej sezóne zažil z postu dvojky cestu do finále, vlani katastrofálnu sezónu, ktorá prisúdila klubu voľbu číslo jeden na drafte.

Nevedno, do koľkých zápasov sa postaví. Kľúčový bude stav Careyho Pricea, ktorý v predošlom ročníku naskočil len do piatich stretnutí. Allen nastúpil do 35 duelov, vyhral len deväť z nich.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Montrealu si chváli Slafkovského. Prezýva ho "veľké dieťa"