Draisaitl do Popradu? Vicemajstra má z mizérie dostať zahraničný tréner

Tréner Bratislava Capitals Peter Draisaitl by sa návratu do extraligy nebránil.
Tréner Bratislava Capitals Peter Draisaitl by sa návratu do extraligy nebránil. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|10. nov 2021 o 17:07

Popradskí hokejisti dostanú nový impulz.

POPRAD. Vicemajster hokejovej Tipos extraligy je vo výsledkovej kríze. Po šiestich prehrách v rade si musel tréner Peter Mikula zbaliť veci a odísť.

Hokejisti HK Poprad sa po poslednej prehre 3:5 s Prešovom prepadli na deviatu priečku.

Z najhoršieho má klub spod Tatier vyviesť zahraničný lodivod.

„Vždy som bol za slovenských trénerov, ale všetci, ktorých by sme chceli sú pod zmluvou, tak sme sa museli obzerať v zahraničí,“ povedal pre klubový web riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

„Do užšieho výberu sa dostalo osem mien z Česka, Fínska, Švédska, Ruska, Lotyšska a Kanady. Nakoniec sme sa zhodli na jednom mene v rámci širšieho vedenia klubu. Dúfam, že sme sa rozhodli správne a prinesie nový impulz,“ dodal Jurinyi.

Draisaitl: Viem si predstaviť úplne všetko

Podľa zákulisných informácií pripadá do úvahy niekoľko mien. Medzi adeptmi mal byť aj doterajší tréner Bratislava Capitals Peter Draisaitl.

„Mám tu v Bratislave ešte nejaké povinnosti a stretnutia, ktoré musím absolvovať. Môžem teda potvrdiť, že ide iba o špekuláciu,“ uviedol pre Sportnet Draisaitl.

Nemecký tréner s českými koreňmi viedol v minulosti aj HC Košice. Návrat do slovenskej najvyššej súťaže v budúcnosti nevylučuje.

„Viem si predstaviť úplne všetko. Na Slovensku aj v Česku som sa vždy cítil veľmi dobre,“ dodal Draisaitl.

Vzhľadom na tragické udalosti, ktoré tím z hlavného mesta postihli minulý týždeň po smrti hráča Borisa Sádeckého a viceprezidenta klubu Dušana Pašeka ml., potrebuje Draisaitl čas na zváženie ďalších krokov.

„Čakám na informácie o tom, ako to bude s Capitals vyzerať v budúcnosti. V takej extrémnej situácii asi žiaden hokejový klub ešte nebol. Sú to udalosti, ktoré nás všetkých do veľkej miery zasiahli,“ skonštatoval Draisaitl.

Šéf klubu avizuje aj prepúšťanie

Ďalším trénerom, ktorého meno sa spája v súvislosti s Popradom, je Dan Ceman.

Kanadský kouč je slovenským hokejovým priaznivcom známy z pôsobenia v Banskej Bystrici, s ktorou získal v sezóne 2018/19 majstrovský titul.

Naposledy viedol rakúsky tím Black Wings Linz v nadnárodnej súťaži ICEHL. So 48-ročným trénerom ukončil klub spoluprácu začiatkom novembra.

V kuloároch sa spomínalo aj meno českého trénera Vladimíra Růžičku. Ten sa však v utorok stal nástupcom Vladimíra Országha v Litvínove.

Meno nového trénera Popradu by malo byť oficiálne oznámené vo štvrtok. Vedenie klubu však avizovalo aj zmeny v kádri.

Niektorí hráči podľa šéfa klubu nepodávajú očakávané výkony.

„Môže dôjsť k výmenám, ale aj k prepúšťaniu. Situácia na trhu je ťažká, či už medzi kvalitnými Slovákmi alebo aj legionármi. Tiež musíme pozerať aj na rozpočet klubu, aby sme si nenarobili problémy,“ povedal Jurinyi.

V utorok informovali Popradčania o výmene útočníkov so Slovanom Bratislava. Pod Tatry sa vracia odchovanec Peter Kundrik.

Opačným smerom putoval iba 17-ročný talent Alex Šotek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Draisaitl do Popradu? Vicemajstra má z mizérie dostať zahraničný tréner