Drámu rozlúskol michalovský risk v predĺžení, Popradčanov dorazil bývalý spoluhráč

Momentka zo zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad
Momentka zo zápasu HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|26. feb 2024 o 08:35

Michalovské presilovky zdramatizovali boj o víťazstvo v základnej časti, ale Poprad ho má stále v svojich rukách.

MICHALOVCE. Aj štvrtý vzájomný zápas Popradu a Michaloviec, ktorý bol tentoraz zápasom prvého s druhým, potvrdil trend tejto sezóny a priniesol víťazstvo domáceho mužstva.

Diváci na takmer zaplnenom michalovskom štadióne vytvorili vynikajúcu atmosféru a tej zodpovedalo aj dianie na ľade.

Hosťujúci Popradčania už v úvodnej desaťminútovke nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov a napokon sa potvrdila hokejová pravda, že ak sa to stane, tak mužstvo zväčša nezvíťazí.

Hostia spod Tatier na Zemplíne dvakrát vyhrávali, domáci dvakrát v presilovkách vyrovnali a dráma vyvrcholila v predĺžení. V tom vyrobili popradskí hokejisti školácku chybu, keď zle striedali a bolo ich na ľade priveľa.

Michalovský tréner Tomek Valtonen sa rozhodol zariskovať, stiahol z bránky Stanislava Škorvánka a hralo sa piati proti trom s prázdnou domácou bránkou.

Necelú minútu pred koncom predĺženia prežili Michalovčania klinickú smrť, keď hosťujúci Tyler Coulter trafil len konštrukciu opustenej domácej bránky.

Vzápätí 16 sekúnd pred koncom Adam Drgoň ďalším presilovkovým gólom dorazil svojich bývalých spoluhráčov a rozhodol o víťazstve 3:2 po predĺžení a aj o tom, že Zemplínčania ostali v hre o historické víťazstvo v základnej časti.

VIDEO: Zostrih zápasu Michalovce - Poprad

Kto neriskuje, nevyhrá

„Veril som chlapcom aj trénerovi, že vedia čo robia. Kto neriskuje, nemôže vyhrať,“ komentoval po zápase rozhodnutie odvolať v predĺžení brankára Dávid Buc, ktorý po pätnástich sekundách tretej tretiny pri pokračujúcej presilovke Michaloviec asistoval pri dôležitom vyrovnávajúcom góle na 2:2.

„Sú to pre nás veľmi dôležité dva body, keby nám ešte viac odskočili, tak by to už bolo ťažké. Máme pred sebou ešte tri zápasy a určite sa pobijeme aj o tú prvú priečku,“ dodal odchovane popradského hokeja, pre ktorého sú zápasy proti mužstvu z rodného mesta podľa vlastných slov stále špeciálne. 


Asistent popradského trénera Ján Šimko aj michalovský tréner Tomek Valtonen sa v hodnotení zhodli na tom, že zápas mal už ten správny play off náboj, o čo sa postarala aj efektivita domácich presilovkových formácií, ktoré využili tri zo šiestich početných výhod.

„Oba tímy hrali naozaj dobrý hokej a oba tímy tvrdo bojovali. Bola to naozaj vyrovnaná hra. Som hrdý na hráčov, že dokázali dvakrát vyrovnať. Pri takomto play off hokeji rozhodujú špeciálne formácie a to zohralo aj dnes svoju úlohu,“ povedal po zápase Valtonen.

Taktiež nadviazal na slová Šimka: „Odohrali sme kvalitný zápas, najmä v hre piatich proti piatim. Zápas spĺňal parametre play off, mal ten náboj a v takýchto zápasoch rozhodujú špeciálne formácie. A v tom sme pri strate bodov pohoreli.“

Drgoň stále platí

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Drámu rozlúskol michalovský risk v predĺžení, Popradčanov dorazil bývalý spoluhráč