Šokujúca desiatka má dohru. Hokejový Slovan zmenil kapitána

Samuel Takáč.
Samuel Takáč. (Autor: TASR)
Šimon Čop|3. dec 2023 o 17:50

Kľúčom k výhre bol prístup tímu.

BRATISLAVA. Novým kapitánom klubu HC Slovan Bratislava sa stal Samuel Takáč. Po prvý raz vykorčuľoval s "céčkom" na hrudi v zápase 24. kola Tipos extraligy proti Humennému.

Slovanisti vyhrali na ľade nováčika suverénne 5:1. Takáč zaknihoval asistenciu pri víťaznom góle.

Zmena je dôsledkom šokujúcej prehry klubu z hlavného mesta v 23. kole na ľade Michaloviec. Po porážke 1:10 sa menilo i zloženie formácií.

Dobrovoľné gesto

Kapitánskej funkcie sa dobrovoľne vzdal Miroslav Preisinger. Tridsaťdvaročný center chcel takýmto spôsobom dať tímu nový impulz.

“Bolo to veľké gesto od 'Preisa'. Je to skúsený hráč, ktorý chce pomôcť mužstvu," vyjadril sa po víťazstve v Humennom asistent trénera Rudolf Jendek.

Zdôraznil však, že hráči hrali tí istí ako v Michalovciach. Zmena kapitána sama osebe ešte nemala silu nič zmeniť, ak by neprišiel oduševnenejší výkon od mužstva.

"Keď to malo byť to jediné, čo nám pomôže, tak to “céčko” budeme lepiť každý deň niekomu inému," uviedol ďalej Jendek.

Kľúčom je prístup

Takáč, ktorý je v Slovane tretí rok, už mal skúsenosti s rolou asistenta kapitána. Patrí k najskúsenejším Slovákom v zostave.

“Teší to, ale to, kto mal písmenko, nebol najväčší problém v tíme. Bol som to dnes ja, podarilo sa nám vyhrať. Nie je čas na uspokojenie, je pred nami tvrdá práca," zhodnotil.

Poodhalil pozadie tohto kroku: “Bola to voľba Mira Preissingera. Bolo to odprezentované pred hráčmi. Asi sa všetci zhodli, že to takto má byť. Ale ako vravím, je jedno, kto má písmenko na drese.”

S koučom súhlasí v tom, že prvoradé bolo odhodlanie, s ktorým Slovan nastúpil na zápas po debakli v Michalovciach.

“Zmenil sa prístup hráčov. Dlhú dobu sa hľadá chémia, zostava sa mení pravidelne. Ale to je až druhá vec. Prvoradé je, s akým nasadením nastúpime,” dodal.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šokujúca desiatka má dohru. Hokejový Slovan zmenil kapitána