V Košiciach po vypadnutí zavládol smútok. Každý dal do toho všetko, hovorí Chovan

Hráči Košíc po prehre v siedmom zápase semifinále play-off v Spišskej Novej Vsi
Fotogaléria (27)
Hráči Košíc po prehre v siedmom zápase semifinále play-off v Spišskej Novej Vsi (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|17. apr 2024 o 13:00

Fanúšikovia ich skandovaním vyprevádzali do autobusu aj po prehre.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Košickí hokejisti, obhajcovia majstrovského titulu, skončili pred bránami finále.

V dramatickom siedmom semifinálovom dueli nedokázali otočiť dvojgólové vedenie Spišskej Novej Vsi z prvej tretiny, hoci ich od vyrovnania naozaj delili len centimetre v okolí útočnej modrej čiary.

Fotogaléria zo zápasu HK Spišská Nová Ves - HC Košice, 7. zápas semifinále play-off Tipos extraligy

Vyrovnávajúcemu gólu kapitána Michala Chovana predchádzal prechod modrej čiary, pri ktorom Mário Lunter vletel do útočnej tretiny o pár centimetrov skôr ako do nej s pukom vošiel Tomáš Mikúš.

Novovešťania hneď reklamovali ofsajd a zobrali si úspešnú trénerskú výzvu. Gól neplatil a Košičanom toto rozhodnutie napokon trochu vzalo vietor z plachiet, keď sa už nedokázali dostať k takému mohutnému tlaku ako pred ním.

Dali do toho všetko

„Škoda, dnes sa šťastie nepriklonilo na našu stranu a máme po sezóne, ale ja som hrdý na týchto hráčov, som rád, že som s nimi mohol, stráviť túto sezónu.

Určite mrzí, že končíme, ale som rád, že som to zažil a prežil s týmto tímom. Každý dal do toho všetko a aj dnes, okrem prvej tretiny, sme boli lepším mužstvom,“ so zvlhnutými očami smutne konštatoval Chovan.

VIDEO: Michal Chovan po konci Košíc v semifinále

Smutným hrdinom bol aj brankár Jaroslav Janus. Toho poslali tréneri do bránky päť minút pred koncom prvej tretiny, keď Dominik Riečický druhýkrát inkasoval smolný gól.

Janus zatiahol roletu a držal nádeje Košičanov na obrat. „Určite sme smutní, samozrejme, že sme chceli byť my tým mužstvom, ktoré pôjde ďalej.

V tom siedmom zápase sme boli lepší, ale keďže sa hrá na góly a my sme dali o jeden menej, tak nepostupujeme. Blahoželám domácim a verím, že to aj vo finále zvládnu,“ hodnotil siedmy zápas.

Janus pochválil aj domáceho Filipa Suráka: „Som rád, že sme sa otriasli po tých dvoch smolných góloch. Dnes mal domáci brankár neskutočnú fazónu a nenašli sme naňho recept. Klobúk dole pred jeho výkonom, lebo to dnes tiež nemal jednoduché.“


O neúspechu nerozhodol len jeden neuznaný gól

Keďže sa Košice netajili najvyššími cieľmi, nemôžu podľa Janusa sezónu hodnotiť ako úspešnú. „Play off a ani celá sezóna neboli jednoduché, ale všetci sme odovzdali naše maximum a možno nám chýbalo trochu šťastíčka,“ myslí si Janus.

V semifinále napokon rozhodla výhoda domáceho prostredia a pravdepodobne aj to, že Košičania na ľade Spišskej Novej Vsi v prvom aj piatom semifinále stratili nielen dvojgólové vedenie, ale po predĺžení aj celé zápasy.

„Keď sa na to spätne pozrieme, tak určite áno. Nezvládli sme tu tie zápasy a aj to nám chýbalo. Ale najmä sme v základnej časti nezvládli domáce zápasy. Vonku sme hrali dobre, ale doma nám aj pred play off poodchádzalo veľa zápasov, keď sme nedokázali ubrániť konce zápasov,“ dodal Janus.

Narážal na dlho nevídanú bilanciu Košíc, ktoré v základnej časti prehrali viac ako polovicu zápasov v Steel Aréne a aj to ich pripravilo o lepšiu pozíciu pred play off.

Slabou náplasťou na koniec pred bránami finále môže byť pre Košičanov podpora fanúšikov. Tí prišli na Spiš v hojnom počte a výrazne prispeli k fantastickej kulise na vypredanom spišskonovoveskom zimnom štadióne.

Svojich vytlieskali nielen po skončení zápasu, ale početná skupina skandovanými pokrikmi a vyvolávaním mien sprevádzala košických hokejistov aj pri nastupovaní do klubového autobusu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Košiciach po vypadnutí zavládol smútok. Každý dal do toho všetko, hovorí Chovan