Černák sa vrátil späť na ľad, zatiaľ však trénoval len bezkontaktne

Erik Černák je už pevnou súčasťou tímu Tampa Bay Lightning.
Erik Černák je už pevnou súčasťou tímu Tampa Bay Lightning. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. nov 2021 o 10:50

Slovák sa do NHL vráti možno už v piatok.

TAMPA. Slovenský obranca v službách hokejistov Tampy Bay Erik Černák by sa do zostavy šampióna Stanleyho pohára mohol vrátiť už v najbližšom zápase v piatok proti nováčikovi zo Seattlu. Potvrdil to aj tréner Lightning Jon Cooper.

Černák v utorok prvýkrát korčuľoval v červenom bezkontaktnom drese s tímom. Dvojnásobný držiteľ Stanley Cupu si zranil ľavú roku 9. novembra v zápase proti Caroline.

"Po Dni vďakyvzdania, teda 26. novembra, by sa už mohol objaviť na ľade proti bývalému spoluhráčovi Yannimu Gourdemu a jeho novému tímu Seattle Kraken," objavilo sa na webe rawcharge.com.

Tampe aktuálne okrem Černáka chýbajú aj kľúčoví útočníci Nikita Kučerov a Brayden Point. Rus Kučerov je po operácii v dolnej časti tela a na ľad sa vráti najskôr o mesiac.

Napriek absenciám kľúčových hráčov tím z Floridy zvládol na jednotku utorkový domáci duel s Philadelphiou a po výsledku 4:0 tréner Jon Cooper chválil najmä Andreja Vasilevského. Ruský brankár dosiahol v 199. zápase v NHL 27. shotout, zneškodnil všetkých 34 streleckých pokusov hráčov Flyers.

Tampa Bay má v aktuálnej sezóne z úvodných 18 zápasov bilanciu 11 víťazstiev, 4 prehry a 3 prehry po predĺžení alebo nájazdoch.

V tabuľke Atlantickej divízie Východnej konferencie NHL patrí tímu Jona Coopera tretie miesto za Floridou a Torontom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák sa vrátil späť na ľad, zatiaľ však trénoval len bezkontaktne