Chuťovky z NHLky: Na Fleuryho bučali vlastní a čo čaká Regendu v Anaheime

Marc-André Fleury v drese klubu Minnesota Wild.

Chuťovky z NHLky: Na Fleuryho bučali vlastní a čo čaká Regendu v Anaheime

Marc-André Fleury v drese klubu Minnesota Wild. (Autor: SITA/AP)
Marc-André Fleury v drese klubu Minnesota Wild.
Marc-André Fleury v drese klubu Minnesota Wild. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|20. okt 2022 o 12:00

Kde by mal vlastne hrať Pavol Regenda?

NEW YORK. Na prvé body slovenských hokejistov v NHL sme museli čakať až do druhého hracieho týždňa. Konkrétne v noci z pondelka na utorok premiérovo bodoval Pavol Regenda a asistenciou sa k nemu pridal Martin Fehérváry.

Regenda-legenda, zvykne sa na Slovensku hovoriť, keď sa zázraku z Michaloviec darí. Do NHL nastúpil pompézne.

Najmä v treťom zápase, proti silným Rangers, bol s Troyom Terrym najlepším hráčom.

Úplný opak aktuálne zažíva iný hráč – tentoraz skutočná legenda Národnej hokejovej ligy. Marc-André Fleury sa spolu s celým tímom Minnesota Wild, od ktorých sa aj očakával výkonnostný prepad, trápi.

Jeden z troch brankárov, ktorí historicky prekonali hranicu päťsto výhier v súťaži, totiž viac nie je ten istý športovec, ktorý ešte v roku 2021 vyhral Vezina Trophy pre najlepšieho brankára v súťaži.

Druhý diel chuťoviek z NHLky bude aj o (ne)schopnostiach trénera Anaheimu, Slafkovského či Pastrňákovej budúcnosti, veľkej Černákovej chybe, čiernom scenári pre Buffalo alebo Chromiakových zdravotných komplikáciách a operácii.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Sezóna Marca-André Fleuryho sa začala katastrofálne. V prvých dvoch zápasoch mal 77,6-percentnú úspešnosť zásahov pri priemere 8,37 inkasovaných gólov na zápas.

V úvodnom dueli pri prehre 3:7 proti New Yorku Rangers inkasoval šesťkrát z 35 striel. Aj druhý zápas hrali „divosi“ doma a v prestrelke podľahli Los Angeles Kings 6:7. Fleuryho vystriedali, keď zo 14 striel inkasoval štyrikrát.

Fanúšikovia Minnesoty naňho bučali. A sympatický Kanaďan trochu prekvapil svojou reakciou.

„Nemám im to za zlé. Tiež by som na seba bučal,“ vyjadril sklamanie sám zo seba. „Nebol som dobrý. Cítim sa zle, že to museli fanúšikovia zažiť. A rovnako sa cítim zle kvôli spoluhráčom.“

V treťom stretnutí dostal priestor jeho kolega Filip Gustavsson. Pochytal 32 z 37 striel proti úradujúcim šampiónom z Colorada. Wild prehrali 3:6.

2. Frustrácia v Minnesote sa nekončí pri Fleurym a fanúšikoch. Na vyšší level ju posunul nórsky forvard Mats Zuccarello, ktorý si priamo pred novinármi vulgárne zanadával.

Po druhom zápase, v ktorom opäť dostali sedem gólov, si nedal servítku pred ústa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Na Fleuryho bučali vlastní a čo čaká Regendu v Anaheime