Jágr sa na neho mohol spoľahnúť. Skvelý hokejista zažíva smutný koniec kariéry

Tomáš Plekanec.
Tomáš Plekanec. (Autor: SZĽH)
SITA|28. okt 2023 o 16:10

Tomáša Plekanca vyradilo z hry zranenie.

BRATISLAVA. Český hokejový útočník Tomáš Plekanec sa v lete rozhodol, že bude pokračovať v hráčskej kariére aj ako 40-ročný.

Vo farbách extraligového Kladna, svojho materského klubu, začal sezónu 2023/2024, zranenie z úvodu októbra však zmenilo tieto plány.

„Dúfal som, že pár týždňov odpočinku mi bude stačiť, aby som sa mohol vrátiť na ľad a pomôcť chlapcom k postupu do play-off. To sa, bohužiaľ, nestane.

Veľmi ma to mrzí. Túto sezónu som si predstavoval inak, chcel som si ešte raz zahrať v play-off a zabojovať o čo najlepšie umiestnenie,“ povedal Plekanec vo videu venovanému fanúšikom rodného Kladna.

VIDEO: Tomáš Plekanec oznámil koniec svojej hokejovej kariéry

"Teším sa, čo nové mi život prinesie, na čas strávená s rodinou. Hokej mám však stále veľmi rád a verím, že pri ňom zostanem, aj keď v inej úlohe," dodal.

Posledným súťažným štartom v kariére tak bol pre Plekanca duel z 8. októbra proti Mladej Boleslavi. V aktuálnej sezóne skúsený útočník absolvoval deväť štartov a v nich si pripísal jeden gól a tri asistencie.

"Je to pre nás veľká rana. Vieme, čo jeho odchodom strácame. Sledujeme situáciu na hráčskom trhu a ak by sa objavilo zaujímavé meno, budeme na to reagovať. Čo sa týka Tomáša, zdravie je na prvom mieste," uviedol športový manažér Jiří Burger z Kladna.

Tomáš Plekanec pomohol českej reprezentácie k trom medailám na MS - v roku 2006 k striebornej a v rokoch 2011 aj 2012 k bronzovej.

V zámorskej NHL absolvoval spolu 1001 duelov v základnej časti so ziskom 608 bodov (233+375) a v 94 zápasoch play-off pridal 53 bodov (18+35).

Väčšinu z 15 sezón strávil v klube Montreal Canadiens, ktorý ho draftoval v roku 2001, no zahral si aj za Toronto Maple Leafs. Okrem toho hrával na klubovej úrovni iba vo vlasti, okrem rodného Kladna aj za Kometu Brno.

"Ďakujem ti, že si nám pomohol, keď sme to najviac potrebovali. Obetoval si sa pre Kladno. Pre tím si bol obrovským vzorom.

Vždy som sa na teba mohol spoľahnúť. Vedel som, že keď ja nebudem na zimnom štadióne, tak sa postaráš, aby to na tréningu a v zápase šliapalo tak, ako má," reagoval na na Plekancov koniec kariéry Jaromír Jágr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Jágr sa na neho mohol spoľahnúť. Skvelý hokejista zažíva smutný koniec kariéry