Jágr sa môže chváliť naďalej. Stále platí, že ho Slováci nezdolali

Jaromír Jágr pred exhibičným zápasom legiend Česko - Slovensko v Prahe.
Jaromír Jágr pred exhibičným zápasom legiend Česko - Slovensko v Prahe. (Autor: TASR )
Sportnet, TASR|10. feb 2023 o 20:55

V súboji legiend zdolalo Česko výber Slovenska 6:3.

Exhibičný hokejový zápas legiend - Praha

Česko - Slovensko 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Góly: 13. Jágr (Bednář, Výborný), 15. Reichel (Tlustý), 20. Vlasák (Hlinka), 31. P. Nedvěd (J. Nedvěd, Jágr), 35. Výborný (Jágr, Hlaváč), 52. Hejduk (Tlustý) - 11. Uram (Vaic), 26. Marián Hossa (Nagy), 55. Marcel Hossa (Marián Hossa)

Česko: Čechmánek (31. Salfický) - Nakládal, Krajíček, Procházka, Bednář, J. Nedvěd, Hlaváč - Jágr, P. Nedvěd, Výborný, Eliáš, Hejduk, Klíma, Reichel, Tlustý, J. Hlinka, Varaďa, Moravec

Slovensko: Lašák (31. Križan) - Višňovský, Čierny, Lintner, Podhradský, Sekera, Sekeráš, Jurčina, Majeský - Handzuš, Marián Hossa, Marcel Hossa, Kopecký, Nagy, Pavlikovský, Pucher, Uram, Vaic, Zedník, Pálffy

PRAHA. Aj druhý zápas legiend českého a slovenského hokeja skončil úspešnejšie pre tím pod kapitánskou taktovkou Jaromíra Jágra.

Po tesnom víťazstve 5:4 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave vyhrali Česi aj v pražskej O2 aréne 6:3. Zápas sledovalo 17 302 divákov.

Naďalej tak platí, že Jágr v zápase proti Slovensku neprehral, či už išlo o súboj na majstrovstvách sveta, olympiáde alebo o nesúťažné meranie síl.

Aj hráč s číslom 68 v zápase skóroval - v prvej tretine reagoval na vedúci gól Mareka Urama. Na strane Slovenska sa ešte presadili bratia Hossovci. Marián znižoval na 2:3 a Marcel v tretej tretine uzavrel skóre duelu.

Okrem Jágra skórovali za Česko postupne Robert Reichel, Tomáš Vlasák, Petr Nedvěd, David Výborný a napokon aj legenda Colorada Milan Hejduk.

Stretnutie sa uskutočnilo pri príležitosti osláv 25. výročia od zisku titulu českých hokejistov na ZOH v Nagane. Vo finále zdolali Rusov 1:0.

Za Slovensko nastúpili aj zlatí medailisti z Göteborgu 2002 - Žigmund Pálffy, Ján Lašák, Michal Handzuš, Ladislav Čierny, Richard Lintner, Peter Pucher, Marek Uram, Rastislav Pavlikovský, Ľubomír Višňovský a Ladislav Nagy.

Hlasy po zápase:

Peter Pucher, útočník SR: "Už máme svoj vek, nemohli sme sa naháňať, ale Česi boli výborne pripravení. Videli sa, ukázali niekoľko pekných akcií. Ale aj my sme niečo ukázali. Som veľmi rád, že bolo vypredané, bola to skvelá šou. Bola to pre mňa česť zahrať si s takýmito hráčmi. Chceli sme vyhrať, ale nedali sme šance. Ale o to v tomto zápase nešlo."

David Moravec, útočník ČR: "Dobre to dopadlo, krv netiekla. Ale nešlo o výsledok, išlo o radosť. Máme v sebe rivalitu, niekedy si na to spomenieme, nechceli sme prehrať. Videli sme sa po dlhšom čase, bolo to fajn."

Roman Čechmánek, brankár ČR: "Pred zápasom som mal rešpekt pred súperom, od roku 2014 som nechytal, vyhýbal som sa tomu. Som rád, že som neurobil hanbu, a že ma mohla naposledy v hokejovom výstroji vidieť rodina. To pre mňa malo veľký význam."

Marián Hossa, útočník SR: "Bolo to krásne. Je neuveriteľné, že prišlo toľko veľa ľudí, veľmi nás to teší. Fanúšikom patrí obrovská vďaka za to, že namierili cestu do O2 arény a ju vypredali. Raz za čas, keď sú takéto zápasy a dokážu ho vypredať, tak nás staršiu, úspešnú generáciu, to veľmi teší. My im za to veľmi pekne ďakujeme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Jágr sa môže chváliť naďalej. Stále platí, že ho Slováci nezdolali