V Prahe by sa mohlo hrať aj veľké slovenské derby, Slovan i Košice sú zatiaľ opatrní

Momentka zo zápasu HC Slovan Bratislava - HC Košice v rámci Kaufland Winter Games 2023.
Momentka zo zápasu HC Slovan Bratislava - HC Košice v rámci Kaufland Winter Games 2023. (Autor: TASR)
Boris Vanya|11. apr 2024 o 13:50

Klzisko chcú vybudovať na Letenskej pláni.

PRAHA, BRATISLAVA. Na tribúnach vládla výborná atmosféra a hoci klzisko kropil vytrvalý dážď, fanúšikovia i hráči si zápas užili.

V polovici januára minulého roka sa stretli dvaja najväčší slovenskí hokejoví rivali v zápase pod holým nebom. Slovan Bratislava vtedy na Tehelnom poli zdolal Košice 3:1 pred vyše 14-tisíc divákmi.

Po takmer dvoch rokoch by sa atraktívne derby mohlo zopakovať, ale nie na Slovensku.

S výhľadom na Pražský hrad

V stredu sa v susednom Česku objavili informácie, že v Prahe sa v decembri tohto roku chystá podujatie Winter Hockey Games 2024.

Na akciu odkazoval aj web winterhockeygames.com, ktorý však neskôr stiahli. Súčasťou podujatia má byť aj derby slovenských tímov Slovan - Košice.

Ľadová plocha pod holým nebom má vzniknúť na Letenskej pláni v Prahe s dočasnou tribúnou pre viac ako 16-tisíc divákov s výhľadom na Pražský hrad.

Podľa zverejneného programu by od 5. do 8. decembra proti sebe nastúpili Sparta Praha a Kometa Brno, České Budějovice a Plzeň, ale aj nemecké tímy Ingolstadt a Eisbären Berlín.

Súčasťou akcie by mal byť aj zápas legiend a duel univerzitných výberov Česka a Slovenska.

„Môžeme potvrdiť, že už niekoľko mesiacov rokujeme o možnosti usporiadať v Prahe extraligové stretnutia pod holým nebom, ale v súčasnosti nie je potvrdený presný harmonogram a ďalšie dôležité detaily. Bližšie informácie budú oznámené na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční až po vyvrcholení aktuálne play off extraligy, kam teraz upíname všetku pozornosť,“ citoval portál Sport.cz riaditeľa českej extraligy Martina Loukotu.

Košice: Nič nie je definitívne

Košice sa momentálne koncentrujú na semifinále play off proti Spišskej Novej Vsi, ale v klube potvrdili, že nejde o výmysel.

"V stredu nás z českej strany kontaktovali, že došlo k úniku informácií o podujatí. Rokujeme, ale nič nie je definitívne. Samozrejme, že ak by sa podobná akcia uskutočnila, budeme veľmi radi jej súčasťou," povedal výkonný riaditeľ HC Košice Miloslav Klíma.

Opatrne zareagovali aj v Slovane.

"Oficiálne sa na nás zatiaľ nikto neobrátil, ale projekt samotný vyzerá tak, že by som ho nebral na ľahkú váhu. Zaujímavé je, že organizátori už operujú aj s konkrétnym termínom, hoci nový ročník extraligy vyžrebujú až v lete. To by však nemal byť problém," reagoval marketingový riaditeľ HC Slovan Milan Vajda.

Slovan skončil v aktuálnej sezóne vo štvrťfinále play off, keď ho vyradili práve Košice 4:0 na zápasy.

V hokejovom zákulisí sa už nejaký čas špekuluje o zmene v majiteľskej štruktúre klubu. Majoritný vlastník, podnikateľ Rudolf Hrubý, zomrel v decembri minulého roka. Medzi záujemcami o klub sa spomína pôvodom slovenská finančná skupina so sídlom v Prahe.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Prahe by sa mohlo hrať aj veľké slovenské derby, Slovan i Košice sú zatiaľ opatrní