Odíde Fleury do Pittsburghu a kúpi niekto Haláka? Brankárska situácia pred uzávierkou

Marc-André Fleury.
Marc-André Fleury. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|18. mar 2022 o 15:00

Predpovedať osudy brankárov počas tohtoročnej uzávierky prestupov je komplikované.

Tento článok je súčasťou špekulatívno-analytického seriálu redakcie Oh my Hockey o možných výmenách počas uzávierky prestupov v NHL.

Ponúka pohľad, za akých podmienok sa budú sťahovať adepti na výmenu a rozoberá potenciálny trejd, pričom sa snaží čo najvernejšie kopírovať realitu.

NEW YORK. Muži v maskách sú každoročne kľúčom k dlhej jazde naprieč play off. Favoriti posilňujú a niektorí poškuľujú aj po brankárskych menách.

Najvážnejší záujem o zmenu v bráne majú Edmonton Oilers či Washington Capitals. Pri špecifických brankároch však nájdeme aj ďalšie spojenia.

Kam zamieri Fleury, Varlamov či Mrázek? A budú sa vôbec sťahovať?

Viac môže napovedať štvrtý diel seriálu redaktorov blogu Oh my Hockey. Tentoraz sa týka brankárov, vysvetľuje ich postavenie pred uzávierkou a prečo je dobrý či zlý nápad získavať ich do svojho mužstva.

Marc-André Fleury

Už len pre legendárne meno je Marc-André Fleury hlavným bodom špekulácií pred uzávierkou prestupov. Kanadský brankár chytá za Chicago Blackhawks.

Dôvodov na jeho prípadnú výmenu je niekoľko, pričom dva sú hlavné.

Po prvé, v drese Hawks nemá v podstate nijakú šancu rozšíriť svoju vitrínu s prsteňmi za víťazstvo v Stanley Cupe. Má tri, všetky z pôsobenia v Pittsburghu.

Po druhé, kluby naňho nazerajú ako na brankára s víťaznou mentalitou. Počas sezóny 2021/22 sa stal tretím brankárom v histórii NHL, ktorý vyhral 500 zápasov. Fleury už niekoľkokrát v kariére dokázal, že v play off dokáže svoje umenie dotiahnuť do dokonalosti.

Otázna je jeho vôľa opustiť súčasné pôsobisko. Je možné, že všetky špekulácie týkajúce sa jeho mena vznikli z čírej zvedavosti. V Chicagu je vraj spokojný. Pravidelne chytáva, no ak pomýšľa na koniec kariéry po aktuálnom ročníku, pre poslednú šancu na Stanleyho pohár je prestup nevyhnutný.

Pri jeho mene sa spomínali Washington Capitals, Edmonton Oilers, Minnesota Wild či jeho milovaní Pittsburgh Penguins.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odíde Fleury do Pittsburghu a kúpi niekto Haláka? Brankárska situácia pred uzávierkou