Sádeckého si uctia fanúšikovia aj hráči. Duely Capitals odložili

Boris Sádecký v drese Bratislava Capitals.
Boris Sádecký v drese Bratislava Capitals. (Autor: SVAŤO STRAKA/BRATISLAVA CAPITALS)
SITA|5. nov 2021 o 10:00

Hráči budú mať na prilbách číslo 10.

BRATISLAVA. Tragické úmrtie útočníka tímu iClinic Bratislava Capitals Borisa Sádeckého výrazne ovplyvnilo najbližší program nadnárodnej Ice Hockey League.

Jediný slovenský zástupca neodohrá na piatok naplánovaný súboj na ľade lídra súťaže Olimpije Ľubľana, Bratislavčania sa nepredstavia ani v nedeľu 7. 11. doma proti hráčom Znojma. Oba zápasy z úcty k Sádeckému odložili na neurčito.

Rovnako celý víkend v Ice Hockey League sa bude niesť v znamení spomienky na 24-ročného útočníka, ktorý utrpel pred týždňom v súťažnom zápase v rakúskom Dornbirne zástavu srdca a po niekoľkých dňoch v umelom spánku zomrel.

"Na jeho počesť budú všetci hráči počas zápasov najbližšieho víkendu nosiť na svojich prilbách číslo 10. Každý súboj sa začne minútou ticha.

Celá naša hokejová rodina tým chce vyjadriť kondolencie spoluhráčom, rodine aj všetkým pozostalým," píše sa v stanovisku súťaže.

Boris Sádecký sa narodil 20. apríla 1997 v Trenčíne, kde neskôr hokejovo vyrastal. Prešiel si juniorskou kategóriou, reprezentačnými výbermi do 18 aj 20 rokov.

Zahral si aj za Slovan Bratislava v KHL. Ostatné dva roky pôsobil v Dukle Trenčín a pred aktuálnou sezónou prestúpil do tímu Bratislava Capitals.

Fanúšikovský profil na facebooku "Verní Slovanu" vyzval fanúšikov, aby na zápas so Zvolenom prišli v čo najväčšom počte a tiež vzdali hold ich bývalému hráčovi.

"Do dvanástej minúty nebude hrať na štadióne hudba a v 12. minúte (toto číslo nosil v Slovane, pozn.) vás chceme veľmi pekne poprosiť, aby ste sa všetci na postavili a s stoji s nami skandovali Boris - Sádecký a následného ho vytlieskali.

Skutočne si to zaslúži a je to to najmenej, čo môže bežný fanúšik urobiť na pamiatku a česť mladého chlapca, ktorý sa navždy zapísal do belasej knihy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Sádeckého si uctia fanúšikovia aj hráči. Duely Capitals odložili