Draho zaňho zaplatili, no nemá víza. Okolo posily Colorada sa odohráva sága

Artturi Lehkonen.
Artturi Lehkonen. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|26. mar 2022 o 07:00

Kedy nastúpi Artturi Lehkonen za nový klub?

DENVER. Colorado Avalanche získali Artturiho Lehkonena ešte počas prestupovej uzávierky, no v ich drese neodohral ani jeden zápas. Vec komplikujú úradné povinnosti.

"Lavíny" za útočníka museli Montrealu Canadiens draho zaplatiť. Habs získali perspektívneho mladého obrancu Justina Barrona a voľbu v druhom kole draftu 2024.

Fínsky forvard odletel do Denveru, avšak okrem trénovania zatiaľ hrať nemôže. Problémom je vízový proces.

Potvrdil to hlavný tréner Jared Bednar. Imigračné dokumenty, ktoré potrebuje Lehkonen na to, aby mohol hrať za americký klub, zatiaľ nie sú skompletizované.

Pre šance Colorada postúpiť do play off to nebude znamenať v podstate nič. Barron nebol členom ich zostavy, preto sa týmto trejdom neoslabili.

Čím dlhšie sa však bude debut Lehkonena odkladať, tým väčšie môže byť riziko, že si v mužstve s budúcimi spoluhráčmi nenájde chémiu. Avalanche potrebujú ísť do vyraďovacích bojov s pevnou a zohratou zostavou.

O úspechu či neúspechu Colorada nerozhodne základná časť. Po vlaňajšom neúspechu im ide iba o Stanley Cup. Preto vidia v Lehkonenovi výbornú posilu.

Dvadsaťšesťročný útočník sa počas pôsobenia v Montreale ukázal ako všestranný hokejista vhodný do akejkoľvek situácie. V ročníku 2020/21 bol platným hráčom pri postupe Canadiens do finále play off.

V prebiehajúcej sezóne odohral Lehkonen 58 duelov, strelil 13 gólov a pridal 16 asistencií. Postačí mu zaknihovať ďalšie dva body, aby vyrovnal svoje osobné maximum (31 bodov z ročníka 2018/19).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draho zaňho zaplatili, no nemá víza. Okolo posily Colorada sa odohráva sága