Hodnotu medailí v kabíne Košičania ešte nerozoberajú

(Autor: TASR)
Sportnet|8. apr 2013 o 00:00

Bezgólová remíza v Senici, inak ako dobrý výsledok pre košický MFK v boji o medailové priečky corgoňligovej tabuľky to nemožno nazvať.



KOŠICE. Futbalisti MFK Košice sú v tejto sezóne „sériové mužstvo“, na jeseň to ťahali bez prehry po domácej tráve, na jar „rabujú“ na súperových ihriskách. Zo Žiliny a z Trnavy sa vracali s plným batohom, v Senici dva body nechali.

„Ale aj s jednobodovým úlovkom sme spokojní,“ vraví mladý košický stredopoliar Martin Bukata. „Remíza nás teší, lebo to bol veľmi ťažký zápas. Senica hrala výborne, a my sme veľmi dobre bránili.“

Tie nuly na konte oboch súperov sedia, lebo šancí na skórovanie bolo minimum. „Šancí naozaj veľa nebolo a tomu zodpovedá aj bezgólový výsledok.“

Niežeby si Košičania na víťazstvo netrúfali, ale defenzívne úlohy hrali v taktickej príprave na duel so Senicou prím, čo malo svoje opodstatnenie.

„Určite sme na zápas v Senici nenastupovali s tým, že si netrúfame na víťazstvo, lebo stále ideme do toho tak, že chceme vyhrať, ale podstatné bolo, aby sme nedostali gól. Každý z nás dostal defenzívne úlohy a myslím si, že sme ich plnili výborne, naša defenzíva bola veľmi dobrá, o čom svedčí čisté konto.“

Mysľou sú už v pohári

Pekne sa to hore v tabuľke zaokrúhlilo, Slovan má 50 bodov, a trio za ním – Trenčín, Košice a Senica – po 40. O zlate je možno rozhodnuté, ale aj iné ligové „šperky“ majú svoju hodnotu.

„Zatiaľ sa na postavenie v tabuľke nepozeráme, či by sme na konci sezóny brali strieborné alebo bronzové medaily, alebo či budeme 'až' štvrtí. Aj to sa môže stať. O medailové priečky sa stále bojuje a prirodzene, my chceme dosiahnuť čo najvyššiu. O nejakých konkrétnych cieľoch sa však ešte nerozpráva, ideme od zápasu k zápasu a naším cieľom je, aby sme ho vyhrali. Ako teraz ten najbližší, v utorok v semifinále Slovenského pohára so Slovanom,“ vraví slovenský reprezentant do 21 rokov.

Pohárová cesta môže doviesť Košičanov až na „európsku križovatku“ a oni si to dobre uvedomujú.

„Vieme, že prvý semifinálový duel so Slovanom je pre nás veľmi dôležitý a už sme sa naň počas včerajšieho tréningu zameriavali. Na ligový súboj v Senici sme už zabudli a plne sa sústredíme na Slovan. Tentoraz bude ligová remíza s ním pre nás málo, pred odvetou v Bratislave potrebujeme vyhrať. A my chceme stále vyhrávať...“ srší veľké odhodlanie zo slov Martina Bukatu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hodnotu medailí v kabíne Košičania ešte nerozoberajú