Otrasy mozgu, zlomeniny. Valábik odhováral Skokana: Zdravie máš len jedno

Zranený David Skokan vo finále Tipos extraliga.
Zranený David Skokan vo finále Tipos extraliga. (Autor: TASR)
Michal Šášky|6. máj 2021 o 21:39

Dávid Skokan získal Zlatú korčuľu.

ZVOLEN, BRATISLAVA. Majstrovský Zvolen aj zdolaný Poprad hrali finálové zápasy play off Tipos extraligy s viacerými absenciami.

Mnohí z hokejistov však aj s ťažkými zraneniami bojovali až do posledného striedania. A to aj napriek tomu, že finálová séria sa nevyvíjala pre ich mužstvo ideálne.

Viacerí mali zlomeniny i otras mozgu

Pred Popradčanmi sa sklonil aj bývalý hokejista a televízny expert RTVS Boris Valábik. V pozápasovom štúdiu prezradil, že viacerí dohrávali so sebazaprením.

"Už to môžem prezradiť. Dávid Skokan hral s otrasom mozgu, prosím pekne. Toto je pre mňa líder. Marcel Haščák zase so zraneným priťahovačom, možno to bolo na jeho pohybe vidieť, napriek tomu dal v predposlednom zápase dva góly.

Lukáš Handlovský, tiež obrovský bojovník, mal zlomený palec na nohe a aj Adam Drgoň hral až do tohto zápasu so zlomeným nosom a otrasom mozgu ešte zo stretu s Viedenským. Preto nikdy neviem priať titul ani jednému tímu," vymenúval Valábik.

Držitelia Zlatej korčule:

2014 Jozef Stümpel (HK Nitra)
2015 Gabriel Spilar (HC Košice)
2016 David Laliberté (HK Nitra)
2017 Mathieu Corbeil (MHC Martin)
2018 Branko Radivojevič (Dukla Trenčín)
2019 Samuel Buček (HK Nitra)
2021 Dávid Skokan (HK Poprad)

Útočník Dávid Skokan zároveň získal Zlatú korčuľu pre najužitočnejšieho hráča play off. Vo vyraďovacej časti odohral 15 zápasov, v ktorých získal 15 kanadských bodov za 9 gólov a 6 asistencií.

V druhom finálovom zápase dostal zásah pukom do hlavy a na ďalšie duely nastupoval s bolesťami. 

"Písal som mu: Dávid, kašli na to, nehraj s otrasom mozgu, zdravie máš len jedno. A on sa rozhodol ísť na ľad, lebo chcel získať titul pre rodný Poprad. Obrovský klobúk dole. Túto sezónu pre mňa vyrástol do výšin," chválil skúseného útočníka.

Tridsaťdvaročný Skokan sa stal siedmym držiteľom Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play off. Až päťkrát sa stalo, že ju nezískal hráč víťazného tímu.

Zlatá korčuľa sa udeľovala po ročnej prestávke, keďže vlani sa súťaž pre zavedenie pandemických opatrení nedohrala. Autorkou trofeje je sochárka Mira Podmanická.

Popradský útočník Marcel Haščák sa zase stal najproduktívnejším hráčom extraligy. V súčte základnej časti a play off získal celkovo 84 bodov, čo bolo o šestnásť viac než druhý Skokan. Dominanciu elitného popradského útoku potvrdil tretím miestom Patrik Svitana.

Haščák sa stal so 45 gólmi aj najlepším strelcom.

Zvolen je najlepší tím ligy

"Keby hrali proti ktorémukoľvek inému tímu, určite by mali šancu získať titul," poznamenal na margo Popradčanov Valábik. 

Rodák z Nitry vyzdvihol realizačný tím Zvolenčanov na čele so skúseným trénerom Petrom Oremusom a jeho asistentami.

"Obrovská gratulácia najlepšiemu tímu ligy. Nemyslím si, že existuje človek, možno okrem popradských fanúšikov, ktorý by si nemyslel, že vyhrali zaslúžene," blahoželal víťazom.

"Za celú sezónu neprehrali dva zápasy po sebe. Majú extrémne talentované mužstvo a dokázali byť úspešní aj v náročných stretnutiach," dodal Valábik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Otrasy mozgu, zlomeniny. Valábik odhováral Skokana: Zdravie máš len jedno