Hiddink aj Terry chápu Drogbovo rozhorčenie

SITA|7. máj 2009 o 13:10

Futbalisti Chelsea sFC a po stredajšej odvete semifinále Ligy šampiónov 2008/09 proti FC Barcelona (1:1 a postup Kataláncov) cítili právom ukrivdení.

LONDÝN. Futbalisti Chelsea FC sa po stredajšej odvete semifinále Ligy šampiónov 2008/09 proti FC Barcelona (1:1 a postup Kataláncov) cítili právom ukrivdení.

Nepozdával sa im výkon hlavného rozhodcu Toma Henninga Övreböa, ktorý ani jednu z niekoľkých sporných situácií v hosťujúcom pokutovom území zaváňajúcu pokutovým kopom neposúdil ako moment v rozpore s pravidlami a nedoprial "The Blues" možnosť poistiť vedenie 1:0 a tým aj postup do rímskeho finále. Domáci na to neskôr doplatili, pretože v 93. min vykúpil Barcelonu Andrés Iniesta a rozhodol o obrovskej radosti hostí.

Najnervóznejším mužom po záverečnom hvizde bol útočník Chelsea Didier Drogba, ktorý bol frustrovaný nielen z výkonu hlavného arbitra, ale zrejme aj zo svojho prínosu pre tím, keďže z viacerých vyložených príležitostí nedokázal ani jednu loptu dostať za chrbát hosťujúceho brankára Victora Valdésa. Kanonier z Pobrežia Slonoviny pri odchode do kabín neustále vehementne vysvetľoval rozhodcovi svoj postoj, neskôr poslal odkaz aj televíznym divákom, keď do kamery zakričal: "Vidíte to všetci? Toto je neuveriteľná hanba!" Za svoje správanie sa, ktoré Övrebö ocenil aj žltou kartou, teraz Drogba čelí trestu zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA).

Kouč "The Blues" Guus Hiddink po stretnutí vyhlásil, že chápe Drogbove pocity a vyslovil mu stopercentnú podporu. "Samozrejme, úplne rozumiem jeho reakcii - bol plný frustrácie a emócií. Ľudia si povedia, že to mal nejakým spôsobom ukontrolovať. Ak by začal niekoho udierať, tým by už zašiel za hranicu dovoleného, a to by som nemohol akceptovať. To sa však nestalo, takže ho budem určite chrániť," povedal skúsený holandský kouč a výkon rozhodcu označil za najhorší, aký kedy videl.

Svojho spoluhráča sa zastal aj kapitán domáceho tímu John Terry. "Nikto z nás neurobil ani jednu chybu počas dvoch zápasov. Rozhodca však chybil až päť či šesťkrát a my sme preto zo súťaže von. Slovo konšpirácia je možno prehnané, no je ťažké udržať emócie po takomto zápase. Ľudia budú hovoriť, že sa musíme udržať na uzde. No ja stojím plne za Didierom. Nie on, ale rozhodca je tým, kto by mal po tomto dueli čeliť trestu a následkom svojho konania." Ďalšia z jagavých hviezd Chelsea, stredopoliar Frank Lampard, pociťoval veľké sklamanie, ale zároveň si zachoval nadhľad. "Sme obrovsky frustovaní, dostali sme úder do zubov. Už si som myslel, že po minuloročnom finálovom rozsrele nemôže prísť väčšie sklamanie, a teraz toto...Musíme si však zachovať profesionálne myslenie a vieru, že sa nám v budúcnosti ešte niekedy podarí vyhrať Ligu majstrov," povedal pre anglické médiá Lampard.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Hiddink aj Terry chápu Drogbovo rozhorčenie