Herný kŕč Popradčanov s víťazným koncom

Dlho sa trápili. Poprad otočil skóre až v tretej tretine.
Dlho sa trápili. Poprad otočil skóre až v tretej tretine. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|8. jan 2015 o 00:00

Veľké trápenie predviedli popradskí hokejisti v domácom zápase proti Žiline.

Svojho súpera zdolali až po zlepšenom výkone v tretej tretine, v ktorej tromi gólmi otočili stav z 0:1 na 3:1.

POPRAD. Po dvoch domácich víťazstvách nad Skalicou a Nitrou nastúpili kamzíci na tretí duel v rade pred svojimi fanúšikmi.

Tých skalných, ktorí prišli, však predvedeným výkonom určite nezahriali. V prvej tretine pôsobili zverenci trénera Milana Jančušku malátnym dojmom a nepredviedli v nej prakticky nič. Pomer striel na bránku 5 k 9 hovorí jasnou rečou. Ani v druhej časti sa obraz hry výraznejšie nezmenil.

V 34. minúte prišiel trest, keď Matej Síkela poslal Žilinu do vedenia. Až v tretej časti po umývaní hláv v popradskej kabíne sa herný prejav Podtatrancov zlepšil.

Domáci pridali, dostali súpera pod tlak i častejšie strieľali (11 k 5). Výsledkom toho bolo otočenie skóre. V 47. minúte sa dočkali vyrovnania z hokejky Takáča.

V závere hostia zle striedali a ponúknutú presilovú hru Popradčania zásluhou Paločka využili. V predposlednej minúte počas hosťujúcej power-play uzavrel skóre gólom do prázdnej brány popradský kapitán Kroták.

„Dve tretiny sa pre nás zápas vyvíjal dosť zle. Bolo to našou chybou. Mali sme slabý pohyb, viazla nám kombinácia. Mali sme dostatok presiloviek, ktoré sme nedokázali využiť. Nešlo nám to, bolo to celé zle. Tréner to potom skorigoval na tri útoky, dostali sme sa trochu do tempa a našťastie sme to otočili. Sú to dôležité body,“ rozhovoril sa po vydretom víťazstve nad predposlednou Žilinou center druhého útoku HK Poprad Samuel Takáč.

Mali slabší deň

„Neviem, čím to bolo, ale málo sme korčuľovali. Dve tretiny bol náš výkon katastrofálny, nemôže sa to už opakovať. Súpera sme určite nepodcenili, vedeli sme, že naposledy vyhral doma nad Skalicou 6:1. Sú tam hráči, ktorí majú svoju kvalitu. Žilina hrala veľmi dobre a my sme mali slabší deň,“ povzdychol si Takáč.

V 47. minúte zaznamenal dôležitý vyrovnávajúci gól, po ktorom domáci ešte viac pridali.

„Dostal som to na krídlo od obrancu do jazdy. Videl som, že Matúš Paločko ide na dorážku do brány, tak som to strieľal na betón. Odrazilo sa to ku mne, tak som sa dostal ešte i k dorážke. Som rád, že to tam padlo, lebo tento gól nás nakopol,“ opísal svoj presný zásah šťastný strelec.

Druhá formácia to vzala na seba

V tretej tretine zobrala zodpovednosť na svoje hokejky druhá formácia kamzíkov, ktorá strelila všetky tri góly.

Všetci traja jej útočníci si pripísali po dva kanadské body za gól i asistenciu.

„Teší nás, že sme prispeli k tomu, že v troch domácich zápasoch sme získali plný počet deviatich bodov. Zápasy sa už krátia, takže každý jeden bod je dôležitý,“ dodal Samuel Takáč, ktorý si z utorňajšieho zápasu odniesol aj menší šrám na tvári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Herný kŕč Popradčanov s víťazným koncom