Hantuchová postúpila v Quebecu do štvrťfinále

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. sep 2011 o 07:07

V dueli o postup do semifinále nastúpi Hantuchová proti piatej nasadenej Novozélanďanke Marine Erakovičovej

QUEBEC. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala uý do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kanadskom Quebecu (dotácia 220.000 dolárov). V 2. kole si ako nasadená jednotka poradila s Maďarkou Melindou Czinkovou po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej bitke 6:7 (4), 6:4 s 6:3.

Hantuchová odplatila súperke prehru z turnaja na indonézskom ostrove Bali z roku z 2006.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok po 19.30 SEČ proti piatej nasadenej Novozélanďanke Marine Erakovičovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0, v júni ju zdolala hladko v dvoch setoch na tráve vo Wimbledone.

Hantuchová venovala štvrtkové víťazstvo v Quebecu bývalému kapitánovi slovenskej hokejovej reprezentácie Pavlovi Demitrovi, ktorý 7. septembra tragicky zahynul pri leteckej katastrofe ruského tímu Lokomotiv Jaroslavľ.

"Dnešné víťazstvo chcem venovať jednému z najväčších hrdinov v histórii slovenského športu Paľovi Demitrovi. Pre Slovensko bol štvrtok veľmi smutným dňom, lebo sa lúčilo s výnimočným mužom, ktorý urobil pre našu krajinu veľmi veľa, na ľade i mimo neho. Naveky zostane v našich srdciach ako obrovský idol veľká inšpirácia. Pali, odpočívaj v pokoji.., budeš nám veľmi chýbať," povedala Hantuchová prostredníctvom svojho blogu na oficiálnej stránke WTA.

Na margo zápasu s Czinkovou Slovenka uviedla. "Melinda hrala v prvom sete veľmi dobre a musela som načrieť do rezervoára síl, aby som zápas otočila a postúpila do štvrťfinále. Na konci druhého setu som si vybrala medical time out a nechala som si ošetriť pätu. Nebolo ľahké dohrať zápas so zranením, o to viac ma teší, že sa mi ho podarilo vyhrať. Ako som už spomínala, dnešný duel sa niesol v úplne inom duchu ako zápas úvodného kola, bojovala som aj za Pala Demitru," dodala Hantuchová.

Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Quebecu už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) - Melinda Czinková (Maď.) 6:7 (4), 6:4, 6:3

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Czinkovou, keď po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. Maďarka však potom získala štyri gemy v rade a išla podávať na víťazstvo v prvom sete. Hantuchová si síce vynútila tajbrejk, no v ňom ťahala za kratší koniec, keď od stavu 4:4 neuhrala ani loptičku.

O osude druhého dejstva rozhodol hneď úvodný gem, v ktorom Slovenka prelomila Czinkovej podanie. V treťom sete Hantuchová po dvoch brejkoch odskočila Maďarke na 5:1. Czinková ešte znížila na 3:5, no Hantuchová už dotiahla zápas do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri podaní súperky v poradí štvrtý mečbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila v Quebecu do štvrťfinále