Hantuchová neuspela vo finále štvorhry v Zürichu

TASR|23. okt 2005 o 19:50

Zürich 23. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová spoločne s Japonkou Ai Sugijamovou prehrali vo finále štvorhry na turnaji WTA vo švajčiarskom ...

Zürich 23. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová spoločne s Japonkou Ai Sugijamovou prehrali vo finále štvorhry na turnaji WTA vo švajčiarskom Zürichu (dotácia 1,3 milióna dolárov) s druhým nasadeným zimbabwiansko-austrálskym párom Cara Blacková, Rennae Stubbsová v troch setoch 7:6 (6), 6:7 (4) a 3:6. Slovensko-japonská dvojica bola pritom blízko k víťazstvu, keď po úspešnom tajbrejku prvého setu viedla v druhom dejstve 5:2 a mala k dispozícii dva mečbaly. Blackovej so Stubbsovou sa však podarilo otočiť nepriaznivý vývoj.

Hantuchová tak má naďalej na svojom konte šesť deblových titulov na ženskom profesionálnom okruhu, dva získala v tomto roku. V júni triumfovala spoločne so Sugijamovou na tráve v anglickom Birminghame a pred dvomi týždňami sa tešila z deblového prvenstva v nemeckom Filderstadte po boku vlaňajšej víťazky Roland Garros Rusky Anastasie Myskinovej. Premiérový titul vo štvorhre v kolotoči WTA zaknihovala Hantuchová ešte v roku 2000 na domácej pôde v Bratislave po boku krajanky Kariny Habšudovej. V roku 2001 Hantuchová spoločne s Ruskou Jelenou Bovinovou vyhrala štvorhru v Luxemburgu a v roku 2002 so Španielkou Arantxou Sanchezovou Vicariovou nenašla premožiteľku na amerických turnajoch v Amelia Island a New Havene.

V úvodnom sete finálového zápasu štvorhry na tvrdom povrchu zuriškej haly mala zimbabwiansko-austrálska dvojica v tajbrejku za stavu 6:3 k dispozícii tri setbaly. Hantuchová so Sugijamovou ale nezložili zbrane a vďaka zisku piatich loptičiek za sebou napokon získali úvodné dejstvo vo svoj prospech. V druhom dejstve sa slovensko-japonský pár po brejku v šiestom geme ujal vedenia 5:2 a bol blízko k víťazstvu. Blacková so Stubbsovou však vyrovnali na 5:5, keď odvrátili dva mečbaly a po úspešnom tajbrejku si vynútili tretí set. V rozhodujúcom dejstve sa zimbabwiansko-austrálsky pár rýchlo ujal vedenia 4:1 a zápas doviedol do víťazného konca.

štvorhra - finále:

Cara Blacková, Rennae Stubbsová (2-Zimb./Austr.) - Daniela HANTUCHOVÁ, Ai Sugijamová (SR/Jap.) 6:7 (6), 7:6 (4), 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová neuspela vo finále štvorhry v Zürichu