Handzuš zostáva v Chicagu, Bowman: Jeho skúsenosti sú neoceniteľné

(Autor: SITA/AP)
TASR|5. júl 2013 o 19:21

Slovenský útočník by mal podľa informácií NBC dostať 1 milión dolárov.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Michal Handzuš po zisku Stanleyho pohára predĺžil o ďalšiu sezónu zmluvu s klubom NHL Chicago Blackhawks.

Tridsaťšesťročný center prišiel k čiernym jastrabom počas tejto sezóny zo San Jose. Výkonmi sa prepracoval medzi elitných šesť útočníkov.

Finále Stanleyho pohára s Bostonom dohrával so zranením a v úvode tohto týždňa sa podrobil operáciám zápästia a kolena.

V jedenástich stretnutiach základnej časti za Blackhawks po výmene strelil jeden gól a pridal päť asistencií. V play-off dosiahol v 23 súbojoch jedenásť bodov.

Podľa NBC Chicago by mala byť výška Handzušovho kontraktu 1 milión dolárov.

Okrem Handzuša zostáva v Chicagu aj ďalší člen víťazného kádra Michal Rozsíval, český obranca podpísal s klubom dvojročnú zmluvu.

"S týmito hráčmi sme zaznamenali v uplynulej sezóne veľký úspech, takže sme radi, že sme zachovali kontinuitu. Handzuš prišiel k nám na jar a za krátky čas sme dokázali oceniť jeho prínos pre tím v mnohých smeroch. Treba vyzdvihnúť jeho fyzické parametre, úspešnosť na buly a samozrejme dlhoročné skúsenosti, ktoré sú neoceniteľné. Tréneri sú spokojní, že Michal dokáže plniť v mužstve viacero úloh a zastávať rôzne posty," uviedol generálny manažér Blackhawks Stan Bowman.

Handzušovi sa skončila doterajšia zmluva a od piatka bol voľným hráčom. Napokon zvolil zotrvanie v tíme Blackhawks.

V NHL odohral Handzuš od roku 1998 dokopy 950 stretnutí za St. Louis, Phoenix, Philadelphiu, Los Angeles, San Jose a Chicago, strelil v nich 181 gólov a pridal 286 asistencií. V play-off o Stanleyho pohár nastúpil na 97 súbojov, dosiahol v nich 43 bodov (14+29).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš zostáva v Chicagu, Bowman: Jeho skúsenosti sú neoceniteľné