Hamilton sa ospravedlnil za svoje správanie

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton (Autor: SITA/AP)
TASR|9. jún 2011 o 12:44

Britský pilot sa na Twitteri ospravedlnil aj konkurentom Pastorovi Maldonadovi a Felipemu Massovi.

LONDÝN. Lewis Hamilton napísal riadiacemu orgánu Formuly 1 osobný list, prostredníctvom ktorého sa ospravedlnil za svoj výbuch voči traťovým komisárom a súperom počas Veľkej ceny Monaka. Brit sa tak snaží vyhnúť možnému trestu za svoje správanie.

Podľa prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeana Todta hrozí Hamiltonovi za jeho komentáre tvrdý trest.

"Je to neprípustné. Mohol som požiadať disciplinárku, aby tento problém vyriešila, ale nikdy sme oficiálne neotvorili tento prípad a Hamilton šiel spolu so svojim otcom za traťovými komisármi a ospravedlnil sa im."

"Napísal mi list a je to medzi ním a FIA. Možno by bolo lepšie poslať ho na disciplinárku a zakázať mu štart na šiestich veľkých cenách alebo niečo podobné, ale pre mňa je táto vec uzavretá," dodal.

Majster sveta z roku 2008 išiel po Veľkej cene Monaka za traťovými komisármi a ospravedlnil sa im za svoje správanie. Na sociálnej sieti Twitter sa taktiež ospravedlnil konkurentom Pastorovi Maldonadovi a Felipemu Massovi.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton sa ospravedlnil za svoje správanie