Slováci majú postupové ambície. Konkurencia je veľká, vraví tréner

Slovenskí reprezentanti pred ME kadetov v hádzanej 2024.
Slovenskí reprezentanti pred ME kadetov v hádzanej 2024. (Autor: Slovenský zväz hádzanej)
TASR|12. aug 2024 o 10:00

Slovensko odštartuje turnaj proti Fínsku.

HUMENNÉ. Slovenskí kadeti chcú využiť domáce prostredie počas B-kategórie ME na splnenie postupového cieľa.

Mužstvo Radoslava Antla si chce v konkurencii ďalších siedmich tímov vybojovať medailové umiestnenie, čo by zároveň znamenalo aj postup medzi elitu.

Prvé tri družstvá z konečného poradia si totiž v Humennom zaistia pre svoju krajinu účasť na ME 2026 v kategórii juniorov.

"Samozrejme, náš cieľ je postup. Najlepšie by bolo vyhrať celý turnaj, ale chceme ísť postupne. Najskôr sa dostať zo skupiny a uvidíme, s kým budeme hrať.

Myslím si, že konkurencia vrátane tímov z druhej skupiny je vyrovnaná. Sám som z toho prekvapený," uviedol hlavný kouč Antl podľa tlačovej správy.

Na šampionáte bude mať k dispozícii 20-členný káder. Jeho posledným zúžením neprešiel Marek Wittner z Tatrana Prešov.

Radoslav Antl.
Radoslav Antl. (Autor: TASR)

Mladí Slováci odohrali tri prípravné zápasy, v ktorých si dvakrát poradili s Ukrajincami a raz s HK Košice.

"Náš herný prejav sa zlepšuje. Sú v ňom aj nedostatky, ale verím, že najlepšiu formu budeme mať na turnaji. Bude to náročné, odohráme päť zápasov za sedem dní. Musíme dať pozor na vyťaženie hráčov.

O našich súperoch v skupine máme informácie, videli sme ich kvalifikačné zápasy. Najlepšie vyzerá Lotyšsko," doplnil kouč Antl.

Mužstvo začne ME v pondelok 12. augusta od 16.45 h duelom proti Fínom, v utorok od 19.00 ich čakajú Lotyši a vo štvrtok od 14.30 h zakončia svoje účinkovanie v B-skupine súbojom s Holanďanmi.

Tímy sú rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín, z ktorých prví dvaja postúpia do semifinále. Druhým dejiskom B-kategórie je kosovská Priština.

Nominácia kadetov Slovenska:

brankári: Adam Zubrický (Tatran Prešov), Sebastian Fujas (MHC Štart Nové Zámky), Patrik Mikula (HK Bojnice)

pivoti: Richard Stovíček (THW Kiel/Nem.), Jakub Turek (Tatran Prešov), Tomáš Smržík (ŠK Zemplín Trebišov)

krídla: Martin Tabačko (Tatran Prešov), Benjamín Gagyi (ŠK Zemplín Michalovce), Martin Kyjanek (MHC Štart Nové Zámky), Marek Grajciar (SPORTAcademy Hlohovec), Mário Mišových (HáO TJ Slovan Modra), Adam Dopjera (Veszprém Handball Academy/Maď.)

spojky: Šimon Šebro, Peter Tumidalský ml., Ján Kristián Krok (všetci Tatran Prešov), Šimon Karvaš (ŠK Zemplín Trebišov), Juraj Mocko, Matej Boledovič (obaja ŠKP Bratislava), Jakub Valent (HK Agro Topoľčany), Lukáš Pacek (Handballakademie VfL Gummersbach/Nem.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci majú postupové ambície. Konkurencia je veľká, vraví tréner