Good Angels vyhrali kvalitný turnaj

Riquna Williamsová
Riquna Williamsová (Autor: dreamteam-basketball.com)
Tomáš Prokop|23. sep 2012 o 17:08

Košické basketbalistky posilní v piatok jedna z najlepších mladých amerických hráčok Riquna Williamsová.

Basketbalistkám Good Angels sa podarilo cez víkend vyhrať kvalitne obsadenú Veľkú cenu Košíc. Domáce hráčky na nej obhájili titul, keď dokázali zdolať euroligové tímy USK Praha, Wislu Krakov a aj zlepšujúci sa Ružomberok.

„Teší ma, že sme mohli odohrať dobré zápasy, lebo pred euroligou sa nám nedarí nájsť kvalitných súperov. USK aj Krakov nám ukázali, kde sa ešte musíme zlepšiť,“ povedal manažér tímu Daniel Jendrichovský.

V drese deväťnásobného slovenského majstra sa presadili tradičné opory Lucia Kupčíková s Miljanou Bojovičovou. Výborne však hrali aj nové posily Maďarky Alexandria Quigleyová s Tijanou Krivačevičovou a Češka Petra Kulichová.

„Potešilo ma ako zapadli do tímu nové hráčky. Krivačevič bola MVP turnaja a priniesla k nám obrovský útočný potenciál, v obrane nám zas veľmi pomôže Peťa Kulichová. Pozitívom pre mňa je aj ako sa zapojili do rotácie naše mladé hráčky Hruščáková s Bálintovou, ktoré mali výborné momenty.“

Na druhej strane zápasy s euroligistami ukázali aj problémy. Najväčším ostáva hlavne komunikácia v obrane. „Na komunikácii musíme zapracovať, dá sa to zlepšiť.“

Košičanky čakajú ešte na dve zámorské posily, ktoré prídu zo ženskej NBA. Tím si musí zatiaľ počkať na skúsenú podkošovú hráčku Planette Piersonovú, ktorej New York postúpil do play off.

V piatok predstaví vedenie rozohrávačku Tulsy Riqunu Williamsovú, ktorá by mala nahradiť Zuzanu Žirkovú. V WNBA mala skvelú nováčikovskú sezónu.

„Pozitívne je, že obe Američanky hrajú v zámorí vo výbornej forme. Riquna má obrovský potenciál. Trio Williams, Bojovič a Quigley bude pre súperov veľmi nebezpečné,“ zakončil Jendrichovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels vyhrali kvalitný turnaj