Gól číslo 2: Cítim nesmiernu poctu. Spoluhráči hlasujú každý deň, vraví brankár

Brankár OŠK Smilno Emil Čisárik sa teší z gólu.
Brankár OŠK Smilno Emil Čisárik sa teší z gólu. (Autor: OŠK)
Ivan Mriška|27. dec 2022 o 07:00

Emil Čisárik z OŠK Smilno kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

SMILNO. Je jediný brankár, ktorý sa dostal do finálovej desiatky. Hoci má päťdesiat rokov, pravidelne chytá. A nielen to. Strieľa krásne góly z priamych kopov.

Emil Čisárik z OŠK Smilno je v bardejovskom okrese legendou. Prezývajú ho Chilavert. Po paraguajskom brankárovi, ktorý bol špecialistom na priame kopy.

Nominácia do TOP 10 v súťaži Gól roka 2022 ho nesmierne potešila.

„Najskôr som o tom nevedel, prezradila mi to dcéra. Bol som milo prekvapený, ako ďaleko sa to dostalo. Cítim nesmiernu poctu. Hoci tam sú aj krajšie góly, byť v prvej desiatke na celom Slovensku je pre mňa obrovská česť,“ hrdo uviedol gólman Emil Čisárik z OŠK Smilno.

VIDEO: Gól Emila Čisárika za OŠK Smilno

Hoci nedávno oslávil päťdesiatku, skončiť so súťažným hraním sa nechystá.

„Že sa môj gól sa dostal do celoslovenskej súťaže? Je to pre mňa veľká motivácia. Hrať futbal aj v mojich rokoch, to človeka vzpruží. Aby som ešte rôčik, dva, tri pohral,“ dodal.

Ľudia v jeho okolí vnímajú jeho postup do finálovej desiatky ako veľkú vec. „Mali sme ukončenie roka, preto sme sa o tom rozprávali. Spoluhráči hlasujú a budú hlasovať každý deň,“ prezradil Čisárik.

V minulých ročníkoch súťaže Gól roka sa brankári do finálovej desiatky dostali. Po prvýkrát sa však jedná o zásah z priameho kopu.

„Teší ma, že to bol riadny gól. Nie chyba brankára po nejakom odkope. Snáď to fanúšikov zaujme,“ zaprial si.

Smilno je po jesennej časti na šiestom mieste v siedmej lige ObFZ Bardejov. Na jar má na programe dva zápasy, po ktorých sa bude súťaž deliť. Na postup do hornej časti potrebuje ísť o priečku vyššie.

„Koncom januára začíname trénovať a čas ukáže, či sa nám podarí naplniť ciele. Chceme byť v prvej päťke a prispôsobíme tomu aj prípravu. Sme dobrý kolektív, čo je vo futbale najdôležitejšie. Partia je základ úspechu,“ uzavrel kandidát na Gól roka 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 2: Cítim nesmiernu poctu. Spoluhráči hlasujú každý deň, vraví brankár