Glazer opäť zvýšil svoj podiel v Manchestri United

SITA|25. feb 2004 o 14:27

LONDÝN 25. februára (SITA, AFP) - Americký podnikateľ Malcolm Glazer opäť zvýšil svoj podiel v anglickom prvoligovom klube Manchester United zo 16,31 na 16,69 percenta. Majiteľ tímu amerického futbalu ...

LONDÝN 25. februára (SITA, AFP) - Americký podnikateľ Malcolm Glazer opäť zvýšil svoj podiel v anglickom prvoligovom klube Manchester United zo 16,31 na 16,69 percenta. Majiteľ tímu amerického futbalu Tampa Bay Bucaneers (NFL) už dlhšie nakupuje akcie anglického majstra a minulý týždeň nevylúčil, že uvažuje o kúpe klubu. Ako však dodal, takisto sa môže rozhodnúť celý svoj podiel predať.

Glazerov balík je stále menší, ako vlastnia írski dostihoví podnikatelia John Magnier a JP McManus. Tým patrí prostredníctvom ich investičnej spoločnosti Cubic Expression 28,89 % akcií, čo je tesne pod hranicou 29,9 %, po prekročení ktorej musí nasledovať ponuka na odkúpenie klubu. Podľa britských médií však Íri dali najavo, že nemajú záujem o získanie úplnej kontroly nad klubom, keď nesiahli po celom balíku akcií od holandského mediálneho magnáta Johna de Mola.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Glazer opäť zvýšil svoj podiel v Manchestri United