Giroux sa vrátil po otrase mozgu štvorbodovým zápasom

Claude Giroux.
Claude Giroux. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|22. dec 2011 o 15:45

Claude Giroux potvrdil, že je v súčasnosti jedným z najlepších hráčov v NHL. Po štvorzápasovej pauze zavinenej otrasom mozgu sa vrátil famóznym spôsobom: dal gól a na ďalšie tri prihral.

Hokejový útočník Claude Giroux potvrdil, že je v súčasnosti jedným z najlepších hráčov v NHL, a teda aj na svete. Po štvorzápasovej pauze zavinenej otrasom mozgu sa vrátil famóznym spôsobom: dal gól a na ďalšie tri prihral. Hlavne vďaka nemu Philadelphia zvíťazila v Dallase 4:1.

Ešte pred pár dňami sa zdalo, že sa Giroux neobjaví na ľade minimálne do konca tohto roka. "Niet sa kam ponáhľať, veď je ešte len december. Chcem byť pripravený na sto percent a nič neunáhliť," vyhlásil pred pár dňami v obave, že by sa mu mohli vrátiť problémy, ktoré do konca sezóny vyradili jeho spoluhráča a kapitána tímu Chrisa Prongera.

Na predzápasovom rozkorčuľovaní však prišiel definitívny verdikt: Giroux nastúpi už v Dallase. "Claude hneď ukázal, že je top hráčom v lige. Nejaký čas chýbal, ale nebolo to vôbec vidieť," chválil ho tréner Peter Laviolette.

Ako pripomína portál iDnes.cz, Giroux bol pri všetkých góloch svojho tímu, tretíkrát v sezóne mal štvorbodový zápas. Posledný hráč Flyers, ktorý toto dokázal, bol v ročníku 2000/2001 Mark Recchi.

"Je super, že môže opäť hrať. Hneď som videl, že má veľa energie," povedal spokojný Jaromír Jágr, ktorý dal v zápase svoj 657. gól v NHL, čím sa v historických tabuľkách osamostatnil na 11. mieste od Brendana Shanahana.

Jeho trefa bola parádna, po krásnej kombinácii na jeden dotyk bol Jágr sám pred bránkou a pohotovo zavesil. "Jágr vie také príležitosti zužitkovať, navyše, keď hrá v útoku s takým hráčom, ako je Giroux, dokážu využiť každú chybu," chválil kapitán Dallasu Brendan Morrow.

Mladý Kanaďan predĺžil svoju bodovú šnúru na šesť zápasov a bolo vidieť, že psychicky je na tom dobre. "Na chalanoch bolo vidieť, že chcú vyhrať. Užíval som si, že môžem zase hrať," poznamenal muž, ktorý si upevnil vedenie v produktivite celej NHL.

Celkovo nazbieral v 29 zápasoch 43 bodov (z toho nastrieľal 17 gólov). Jágr dal svoj jedenásty gól v sezóne a v rovnakom počte zápasov nazbieral dohromady 29 bodov.

Gólová spolupráca Jágra a Girouxa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Giroux sa vrátil po otrase mozgu štvorbodovým zápasom