Giraltovčania hrýzli, Opátske dokázalo otočiť

Lavička. Tréner Vladimír Rusnák st. vľavo v debate s manažérom Jozefom Matim.
Lavička. Tréner Vladimír Rusnák st. vľavo v debate s manažérom Jozefom Matim. (Autor: Jaroslav Glovičko)
Sportnet|17. apr 2014 o 00:00

Duel tabuľkových susedov z hornej polovice tabuľky IV. futbalovej ligy zaujal aj streleckou aktivitou hráčov oboch celkov.

Duel tabuľkových susedov z hornej polovice tabuľky IV. futbalovej ligy zaujal nielen samotnou hrou, ale aj streleckou aktivitou hráčov oboch celkov. Hráči Vyšného Opátskeho potvrdili, že v domácom prostredí sú strelecky neudržateľní a súperom nasúkali 30 gólov. Ďalšie štyri pridali v súboji so Slovanom Giraltovce, ktorý zdolali 4:3.

KOŠICE. Streleckú prestrelku nedeľňajšieho duelu so Slovanom odštartoval aj ukončil ľavý obranca Peter Vilčko. Keď sa nedarí strelcom, tak kormidelník Opátskeho má poruke hneď náhradu.

Domáci sa z vedenia dlho netešili, keď po štyroch minútach súper vyrovnal. Ešte do prestávky padli ďalšie dva góly, po jednom na každej strane.

Nečudo, že hostia odchádzali do šatne spokojnejší a vyšiel im aj vstup do druhého dejstva. Už v jeho prvej minúte unikol Digoň a naklonil misky váh na stranu svojho celku. Pre domácich to bola doslova ľadová sprcha, z ktorej sa rýchlo ohriali.

Zlomom nepremenená šanca

„Pred začiatkom odvetnej časti som deklaroval, že sa budeme snažiť hrať ofenzívny futbal. Máme na to vhodné typy hráčov, ktorí aj teraz ukázali svoju silu. Streliť vonku tri góly a nedať ešte tri tutovky svedčí o našej aktivite. Žiaľ, sú aj také zápasy, že hráte dobre a body vám uniknú. Škoda, že v druhom polčase sme nemohli hrať svoju hru, lebo rozhodca hru kúskoval. Musím však chlapcov pochváliť za výkon,“ povedal na margo duelu tréner Slovana Giraltovce Vladimír Rusnák st.

Jeho zverenci ukázali svoju hernú silu, na ihrisku Opátskeho poriadne hrýzli a mali blízko k bodom, ktoré im však nakoniec unikli pomedzi prsty.

Hostitelia ukázali veľkú vnútornú silu, keď dokázali dvakrát sa vrátiť do zápasu a vyrovnali na 2:2 aj 3:3. Práve za tohto stavu vidí zlom kormidelník Slovana.

„Mali sme veľkú príležitosť opäť ísť do vedenia, ale Verčimák neprekonal domáceho brankára. Potom aj jeho výkon išiel dole. Ešte raz škoda, pričom domáci dosiahli dva šťastné góly, ktoré ich postavili na nohy.“

Nie je to pohroma

Duel od úvodu až po záverečný hvizd rozhodcu mal svoj náboj a diváci si prišli na svoje. Priebeh bol ako na hojdačke, keď domáci sa ujali vedenia, no potom museli doťahovať náskok súpera.

Podarilo sa im to a mohli sa tešiť z troch bodov, no hodno povedať, že remíza by bola spravodlivejším vyjadrením pomeru síl na trávniku. Napriek prehre mohol byť hosťujúci tréner s hrou svojich zverencov spokojný.

„Štvrtoligovú súťaž veľmi nepoznám, ale doteraz čo sme hrali, to bolo najlepšie mužstvo. Domnievam sa, že to bol vynikajúci zápas a kvalitou prevýšil aj niektorý treťoligový. Diváci videli sedem gólov a mnoho ďalších pekných akcií, ktoré doslova volali po góloch. Prehrali sme, no nie je to žiadna pohroma, ideme ďalej a budeme sa snažiť hrať útočný futbal doma aj vonku, aby sme potešili našich fanúšikov,“ konštatoval po stretnutí V. Rusnák st.

Viac dôvodov k radosti mal domáci lodivod Marcel Alexander, ktorý duel označil za infarktový.

„Hlavne tretí gól v našej sieti v úvode druhého polčasu mi doslova vyrazil dych. V šatni som zdôrazňoval, aby sme neprespali prvé minúty. Žiaľ, nepomohlo to. Na druhej strane však musím chlapcov pochváliť, že ani za nepriaznivého stavu sa nevzdali a siahli do rezervoára síl a otočili duel vo svoj prospech. Nebol to ľahký zápas, Slovan má svoju silu a vonku je oveľa nebezpečnejší ako doma. Potvrdil to aj v tomto stretnutí a nebyť streleckej efektivity Vilčka, tak body by asi nezostali doma,“ zhodnotil výkon svojho celku kormidelník Opátskeho Marcel Alexander.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giraltovčania hrýzli, Opátske dokázalo otočiť