Gantnerová tretia v Andorre, chcela byť šiesta

SITA|12. mar 2011 o 15:07

Skvelý výsledok sa vo štvrtok podarilo dosiahnuť slovenskej reprezentantke v alpskom lyžovaní Jane Gantnerovej.

BRATISLAVA. Vyjazdila si premiérové pódiové umiestnenie v seriáli Európskeho pohára, keď v slalome v andorrskom Soldeu skončila na 3. mieste.

"Bol to obyčajný Európsky pohár ako každý iný. V prvom kole som nešla až tak dobre, bola som na siedmom mieste. V druhom kole sa mi však vydarila veľmi dobrá jazda a skončila som nakoniec tretia," poznamenala skromne 21-ročná rodáčka z Kežmarku J. Gantnerová.

Bronzová medailistka rovnako v slalome z nedávnej univerziády v tureckom Erzurume za druhým miestom Francúzky Laurie Mougelovej zaostala iba o 3 stotiny sekundy. Na víťaznú Carmen Thalmannovú z Rakúska stratila 0,85 s. "Z mojej strany tam samozrejme boli nejaké rezervy, kopec bol veľmi náročný, strmý a ľadový. Veľmi veľa dievčat na ňom malo problémy," prezradila o štvrtkových pretekoch Jana Gantnerová.

"Moja prvá jazda bola veľmi zlá, tréner ma skoro ‘zabil‘. V druhom kole bola časť dobrá, niekde však boli aj chyby, veď bez nich to nejde. Priznám sa, keď som prišla do cieľa a bola som na prvom mieste, bol to krásny pocit, že ma nikto zozadu nepredbehol. Povedala som si, že také šieste miesto, ktoré bolo mojim doterajším maximom, by som mohla obhájiť. Keď to išlo vyššie a vyššie, tak som tomu nemohla ani uveriť a bola som nadšená," priznala J. Gantnerová, pre ktorú to bolo iba tretie umiestnenie v najlepšej desiatke v EP.

Po štvrtkovom treťom mieste má dvadsaťjedenročná Slovenka na svojom konte v hodnotení slalomu v EP 125 bodov a v tejto disciplíne jej patrí sedemnásta priečka. Posledné body v aktuálnej sezóne bude mať šancu pridať už v

"To ma čaká v španielskom Formigale finále Európskeho pohára. Budem štartovať iba v slalome, pretože v obrovskom slalome nemám toľko natrénované, aby som sa mohla rovnať s dievčatami, ktoré v tejto disciplíne štartujú. Aj v piatok v La Moline som štartovala v obrovskom slalome len v rámci akéhosi tréningu, čomu zodpovedajú aj výsledky (36. miesto, pozn. red.)."

"Takže v nedeľu ma čaká posledný Európsky pohár v sezóne,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA sympatická vysokoškoláčka a prezradila aj svoj ďalší program: "Potom ma ešte čakajú rôzne preteky po Európe až do polovice apríla."

Ani potom sa však pre Janu Gantnerovú nezačne "sladký" oddych, na rad prídu študijné povinnosti. "Po skončení sezóny budem ‘relaxovať‘ v škole. Musím dobehnúť, čo som od septembra vynechala. V apríli dobieham zimný semester a potom letný semester," uviedla talentovaná Slovenka, ktoré už má na svojom konte štarty na dvoch zimných olympiádach. Po dobiehaní školských povinností však príde čas aj na tradičný oddych.

"Plánujem menšie cesty po mestách Európy, či už Viedeň, Budapešť alebo Praha. Chcela by som aj niečo spoznať, pretože s lyžovaním síce veľa cestujem, ale väčšinou vidím iba kopec a hotel," priznala Jana Gantnerová a na záver doplnila: "A rada by som šla aj do tepla k moru, na nejaký týždeň až dva."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Gantnerová tretia v Andorre, chcela byť šiesta