Galejníci opäť zdolali Sobrance

Sportnet|15. feb 2013 o 00:00

V sobotu zavítal do Košíc suverénny líder I. volejbalovej ligy, skupiny východ – VK Slávia Sobrance.

KOŠICE.

V prvom sete si Sobrance od začiatku udržiavali niekoľkobodový náskok a set vyhrali. Úvod druhého mal rovnaký priebeh, ale Košičania v strednej časti hru i skóre vyrovnali a v koncovke set vyhrali.

Dobre fungujúcu súhru Galeje potvrdili aj v 3. sete, ktorý vyhrali presvedčivo 25:17. V štvrtom sete sa zmobilizovali hostia a už v jeho polovici začalo byť jasné, že sa rozhodne až v tajbrejku.

V tom sa bojovalo o každú loptu, no pevnejšie nervy a viac skúseností bolo na strane Sobraniec, ktoré vyhrali 15:12.

Do druhého zápasu tréner Košíc R. Škvarek mierne zmenil zostavu a čo sa nepodarilo v prvom zápase, zvládli hráči Košíc v tom druhom výhrou 3:1. Nad už istým postupujúcim do baráže o extraligu vyhrali Galeje v tejto sezóne druhýkrát. Tieto dve prehry sú jediné, ktoré Sobrance utŕžili.

Rado Škvarek, tréner Košíc: „Chcel by som pochváliť všetkých hráčov, nielen tých na ihrisku, ale aj na lavičke a v tréningoch, že sa po nepresvedčivých výkonoch proti Starej Ľubovni a Svidníku dokázali zmobilizovať práve proti momentálne najlepšiemu celku z prvoligového východu. Musíme ale zapracovať na mentálnej odolnosti hráčov, aby sme v budúcnosti zbytočne nestrácali body so súpermi z konca tabuľky. Chlapci sa musia naučiť odovzdať na ihrisku maximum, bez ohľadu na protivníka bojovať ako proti Sobranciam a neprispôsobovať sa slabšej hre. Čaká nás ešte veľa roboty, ale verím, že náš cieľ je reálny.“

Košičania môžu dobrú formu potvrdiť v sobotu vo Vranove nad Topľou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Galejníci opäť zdolali Sobrance