Gagne sa vracia z Los Angeles do Philadelphie

(Autor: SITA/AP)
TASR|27. feb 2013 o 08:59

Simon Gagne po odchode z Philadelphie pred tromi rokmi nedokázal v dresoch Tampy a Los Angeles potvrdiť svoje kanonierske schopnosti.

PHILADELPHIA. Kanadský hokejový útočník Simon Gagne sa vracia do dobre známeho prostredia.

Vedenie klubu Los Angeles Kings ho v utorok vymenilo do Philadelphie, kde strávil prvých desať rokov svojej úspešnej profiligovej kariéry.

Úradujúci šampión NHL získal právo výberu v štvrtom kole tohtoročného draftu, ktorý sa podľa agentúry Reuters zmení na treťokolovú voľbu v prípade, že sa Flyers podarí v prebiehajúcej sezóne postúpiť do play off.

Tridsaťdvaročný Gagne po odchode z Philadelphie pred tromi rokmi nedokázal v dresoch Tampy Bay a Los Angeles potvrdiť svoje kanonierske schopnosti.

V aktuálnej sezóne ešte neskóroval

Výraznou mierou sa na tom podieľali aj časté zdravotné problémy krídelníka.

Gagne vlani s Kings dobyl slávny Stanleyho pohár, no v základnej časti a play off odohral pre komplikácie spojené s otrasom mozgu dokopy len 38 stretnutí.

V aktuálnom ročníku stále čaká na strelený gól, v 11 vystúpeniach nazbieral iba päť asistencií.

"Aj keď je ťažké meniť prostredie v strede sezóny, idem do 'Philly', čo pokladám za skutočne džentlmenské gesto. Povedali mi, že je to pre mňa najlepšie miesto, kam ma mohli poslať," cituje TSN slová olympijského víťaza z roku 2002, ktorý má na konte 283 gólov a 586 bodov v 772 dueloch v NHL.

Gagne by mal "letcom" pomôcť zlepšiť výsledky.

Flyers pred sezónou zámorskí experti radili k top tímom Východnej konferencie, no klub z Pennsylvánie zatiaľ zaostáva za očakávaniami, keď z 21 zápasov vyhral iba deväť v riadnom hracom čase a získal 19 bodov.

Dallas vymenil Rydera do Montrealu

Dallas Stars zasa poslal do Montrealu svojho kanoniera Michaela Rydera spolu s výberom v 3. kole tohtoročného draftu výmenou za iného skúseného krídelníka Erika Colea.

Ryder sa tak vracia do klubu, v ktorom naštartoval svoju kariéru, v drese Canadiens odohral prvé štyri sezóny v NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gagne sa vracia z Los Angeles do Philadelphie