Futbalová reprezentácia do 21 rokov si zmeria sily s Čechmi

Naši reprezentanti by v Myjave radi zdolali českého protivníka.
Naši reprezentanti by v Myjave radi zdolali českého protivníka. (Autor: TASR)
SITA|26. apr 2015 o 17:38

Federálne derby si po výberoch do 18 rokov vyskúšajú aj o tri roky starší kolegovia.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa zišli v nedeľu v Myjave pred stredajším senickým prípravným zápasom s rovesníkmi z Česka.

Tréner Pavel Hapal už pri oznámení nominácie avizoval, že v tíme tentoraz nebude mať pre pohárové povinnosti Trenčína dvojicu Stanislav Lobotka a Matúš Bero. Po zranení chýba Albert Rusnák z FC Groningen a pre ligovú dohrávku aj Myjavčan Denis Duga.

Pred zrazom urobil Hapal aj ďalšie zmeny. Z pôvodnej nominácie vypadol pre zranenie Martin Králik (MŠK Žilina), ktorého nahradil obranca DAC 1904 Dunajská Streda Mário Tóth. Martina Valjenta zasa neuvoľnil jeho taliansky zamestnávateľ Ternana Calcio.

Na zraze absentoval aj Tomáš Brigant zo Zbrojovky Brno, ktorý príde po stretnutí českej ligy so Spartou Praha.

"Duel s Českom nie je v asociačnom termíne, aj preto nemôžeme počítať so všetkými hráčmi, musíme improvizovať," komentoval na webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) aktuálny stav kádra tréner Pavel Hapal.

Slováci chcú 29. apríla od 17.30 h nadviazať v Senici na predchádzajúce zápasy s Nórmi (4:1) a Ukrajincami (0:0).

"Tešil som sa na zraz. Z prvých zápasov a prvého kontaktu s chlapcami som mal príjemný pocit a mám radosť, že sme opäť spolu. Hráči pravidelne nastupujú v kluboch, mnohí z nich hrali vo včerajších zápasoch, aj z tohto pohľadu môžeme byť spokojní," uviedol podľa webu SFZ Hapal.

20150326_my04_4rs8643236412_r3477.jpg

Tréner Pavel Hapal má z tímu zatiaľ dobrý pocit. Foto: TASR

S Českou republikou zaznamenal slovenský výber do 21 rokov v posledných troch rokoch dve prehry a jeden triumf.

"Verím, že sa nám podarí bilanciu vyrovnať a v stredu si pripíšeme víťazstvo. Mužstvá sa navzájom veľmi dobre poznajú, v tomto smere sa tímy nemajú čím prekvapiť. Bude to o tom, aby hráči podali čo najkvalitnejšie výkony a ukázali sa v najlepšom možnom svetle," povedal tréner Hapal.

Kapitán mužstva Adam Zreľák dodal: "Zápasy s Českom sú vždy derby súbojmi. V minulom kvalifikačnom cykle sme súpera dokázali zdolať. Samozrejme, kádre sa obmenili, musíme sa pripraviť na sto percent. Hráme doma a verím, že sa nám podarí opäť zvíťaziť."

Nováčikmi v tíme sú Žilinčan Lukáš Čmelík a Juraj Chvátal zo Sparty Praha.

"Som šťastný, že šanca prišla, je to ďalší míľnik v kariére. Zápas proti Česku vnímam ako špeciálny, teším sa naň. Napriek tomu, že pôsobím v Sparte a niektorých hráčov z tímu súpera poznám, za odborníka a špecialistu na český futbal sa nepovažujem," povedal pred nedeľným obedom pre futbalsfz.sk Juraj Chvátal.

Mužstvo absolvovalo v nedeľu popoludní tréning na ihrisku v Turej Lúke, v pondelok ho čakajú dve prípravné jednotky a v utorok jedna už na štadióne v Senici.

Vstupenky v jednotnej cene 2 eurá sa dajú kúpiť aj na podstránke oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ), duel odvysiela v priamom prenose televízia Digisport.

Dvadsaťjednotky oboch krajín sa v ostatných rokoch pravidelne stretávajú v prípravných stretnutiach. Vlani v máji zvíťazili v Senci mladí Slováci 3:1, v rokoch 2013 a 2012 ťahali s Čechmi za kratší koniec (výsledky: 0:1 v Kroměříži, resp. 1:2 v Senci) a v apríli 2011 sa v Šardiciach zrodila remíza 2:2.

Nominácia na prípravné stretnutie proti ČR:

Brankári: Matúš Kira (MFK Zemplín Michalovce), Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)

Obrancovia: Milan Škriniar (MŠK Žilina), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Róbert Mazáň (TS Podbeskidzie Bielsko-Biala/Poľ.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.), Juraj Chvátal (AC Sparta Praha/ČR), Mário Tóth (DAC 1904 Dunajská Streda)

Stredopoliari: Peter Lupčo, Jaroslav Mihalík, Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík (všetci MŠK Žilina), Tomáš Huk (MFK Košice), Martin Chrien (SK Dynamo České Budějovice/ČR), Tomáš Brigant (FC Zbrojovka Brno/ČR), Dávid Ivan (UC Sampdoria Janov/Tal.)

Útočníci: Adam Zreľák, Filip Ďuriš (obaja ŠK Slovan Bratislava), Pavol Šafranko (1. FC Tatran Prešov)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Futbalová reprezentácia do 21 rokov si zmeria sily s Čechmi