Futbalistu Košíc Nemanja Matič chce Chelsea

Nemanja Matič
Nemanja Matič (Autor: SITA)
SITA|15. júl 2009 o 09:10

Na slovenskom futbalovom poli sa črtá jeden z najväčších prestupov v histórii. O košického futbalistu Nemanju Matiča totiž prejavil záujem Chelsea.

Na slovenskom futbalovom poli sa črtá jeden z najväčších prestupov v histórii. O košického futbalistu Nemanju Matiča totiž prejavil záujem FC Chelsea! Od čias, keď zo Slovana odišiel Peter Dubovský do Realu Madrid, spod Tatier neprestúpil žiaden futbalista do veľkoklubu. Samozrejme, nezabúdame na Martina Škrtela, no ten išiel do FC Liverpool zo Zenitu Petrohrad.

KOŠICE/BELEHRAD. Nemanja Matič je už niekoľko mesiacov v hľadáčiku manažérov európskych renomovaných klubov. Výpočet zástupcov klubov, ktorí sa naňho boli pozrieť počas sezóny v Corgoň lige či na reprezentačných akciách, by zabral veľa miesta.

Ide mu karta

Populárny "Maňa", ako ho všetci v klube volajú, zažiaril v slovenskej Corgoň lige, a tak si ho vyhliadol tréner srbskej 21-ky Slobodan Krčmarevič. Ohúril jeho i reprezentačného kormidelníka A-mužstva Srbska Radomira Antiča, ktorý mu dal šancu aj v seniorskom tíme. Nesklamal ani na tomto poli. Právom cestoval so srbským národným tímom na záverečný turnaj majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov do Švédska. Hneď v úvodnom zápase proti Taliansku (0:0) podal výborný výkon a dopisovatelia známych internetových serverov sa rozplývali nad hrou "elegantného ľavonohého stredopoliara". Škoda, že päť minút pred koncom mu Talian Giovinco zlomil priehlavkovú kosť a tým sa pre 20-ročného Matiča šampionát skončil.

Ponuka ho prekvapila

Neskončil sa však záujem manažérov - Udinese, FC Janov, CSKA Moskva, Aston Villa, Fulham, Middlesbrough, Birmingham City, FC Sunderland, Tottenham Hotspur. Ba spomínali sa i kluby ako Manchester United či FC Chelsea. Včera sme sa spojili so 194 cm vysokým rodákom zo Šabacu, aby sme sa spýtali, ako prebieha liečenie jeho zlomenej nohy. "V poriadku. V nedeľu idem no kontrolné vyšetrenie do Amsterdamu," poznamenal Nemanja Matič, ktorého operoval v Barcelone známy špecialista doktor Ramon Cugat.

Keď sme sa ho spýtali na záujem klubov o jeho osobu, presnejšie na FC Chelsea, bez rozpakov konštatoval: "Dostal som konkrétnu ponuku s Chelsea. Netajím, zostal som prekvapený." Vedenie londýnskeho klubu prostredníctvom dvoch manažérov Vlada Lemiča a Dejana Mitroviča predostrelo Matičovi svoj návrh: "Ide o zmluvu na štyri roky. Samozrejme, súhlasil som s podmienkami," priznal bývalý futbalista mužstiev Radnički Obrenovac, Crvena Zvezda Belehrad, FK Partizan, Jedinstvo Ub a Kolubara.

Reklama aj pre klub

Kto ešte predložil ponuku? "Neviem. Manažérovi som povedal, nech ma oboznámi len s takým záujemcom, ktorý ponúkne konkrétnu ponuku. Viem, že v hre boli aj talianske a francúzske kluby, no všetky tromfol FC Chelsea. Iný klub už ani nechcem," dodal Nemanja Matič. Pripomenul, že konkrétny interes bude veľmi dobrým vysvedčením aj pre klub MFK Košice. "Prestup ešte nie je hotový, no pre MFK Košice to bude veľká reklama, lebo všade sa bude spomínať, že z tohto klubu prestupujú futbalisti do popredných európskych tímov," povedal Nemanja Matič, ktorý pred úvodným kolom Corgoň ligy s Dunajskou Stredou zavolal trénerovi Jánovi Kozákovi, aby zaprial mužstvu veľa šťastia a zaželal mu víťazstvo. To sa nakoniec aj dostavilo.

FAKTY
  • FC Chelsea
  • Prezývka: "The Blues"
  • Založený: 14. marca 1905
  • Štadión: Stamford Bridge
  • Kapacita: 42 055
  • Majiteľ: Roman Abramovič (Rus.)
  • Tréner: Carlo Ancelotti (Tal.)
  • Úspechy - trofeje: majster Anglicka (1955, 2005, 2006), Anglický pohár (1970, 1997, 2000, 2007), Pohár FA (1965, 1998, 2005, 2009), PVP (1971, 1998), FA Community Shield (anglická obdoba Superpohára - 1955, 2000, 2005)
  • Hráčske legendy: Gianfranco Zola, Eidur Gudjohnsen, J.F Hasselbaink, Gustavo Poyet, Gianluca Vialli, Marcel Desailly.
  • Súčasné hviezdy: Petr Čech, John Terry, Frank Lampard, Michael Essien, Didier Drogba, Michael Ballack, Deco, Nicolas Anelka.
    Zaujímavosti
    • V 9. kole Premier League 2008/2009 vyhral FC Liverpool nad Chelsea FC 1:0, čím prišla Chelsea o sériu 86 zápasov na domácom ihrisku bez prehry
    • V 13. kole toho istého ročníka vyhrala na ihrisku West Bromwich Albion, čím vyrovnala 48 rokov starý rekord Tottenham Hotspur. Bola to jej 10. výhra v rade na ihrisku súpera.
    • V 16. kole vyhrala na ihrisku Boltonu 2:0, a tým prekonala svoj vlastný rekord v počte vyhratých zápasov v rade na súperových ihriskách, ktorý spoludržala s Tottenham Hotspur od 13. kola. Rekord zlepšila na 11 zápasov.
    • V klube pôsobia aj dvaja Slováci - Nitran Miroslav Stoch (už hral aj v seniorskom tíme) a košický mladík, odchovanec MFK Milan Lalkovič.
Nachádzate sa tu:
Domov