Smutná správa. Náhle zomrel bývalý ligový hráč Košíc či Ružomberka

Ján Ovšianik.
Ján Ovšianik. (Zdroj: Futbalnet)
Ivan Mriška|2. dec 2023 o 16:38

Ján Ovšianik mal len 39 rokov.

RUŽOMBEROK, KOŠICE. Vo veku 39 rokov náhle zomrel bývalý ligový hráč 1. FC Košice či MFK Ružomberok Ján Ovšianik.

Ovšianik bol razantný a nezlomný obranca, ktorý na ihrisku nechával všetko.

Nemal problém hrať so sebazaprením, čo potvrdil napríklad v drese druholigového Humenného, za ktoré dohrával so zlomeným nosom.

"Po dlhej nakopnutej lopte som šiel do vzdušného súboja. Súper použil lakeť, povedal by som, že to bolo z jeho strany úmyselné, pretože loptu hlavou ani nezasiahol.

Odohralo sa to pred očami rozhodcu, ten však nechal pokračovať v hre, až keď videl, že ma na zemi zaliala krv, hru prerušil," spomínal v roku 2009 pre dolnyzemplin.korzar.sme.sk

Bývalý ligový obranca pôsobil tiež v Spišskej Novej Vsi, Svidníku a Vranove nad Topľou, kariéru ukončil v nižších súťažiach za Zámutov či Vyšný Žipov.

"Dnes 2. decembra zomrel bývalý hráč MFK Vranov nad Topľou Ján Ovšianik vo veku 39 rokov. Hrával za 1. FC Košice, MFK Ružomberok, FK Spišská Nová Ves, 1. FK Svidník, FK Humenné, FK Tatran Zámutov a TJ Družstevník Vyšný Žipov. Týmto vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej rodine," na sociálnej sieti píše MFK Vranov nad Topľou.

Podľa informácií Futbalnetu bol vo štvrtok 30. novembra Ovšianik hospitalizovaný vo vranovskej nemocnici so silnými bolesťami brucha.

Lekári mu diagnostikovali zápal žalúdka, ktorý prerástol do zápalu pankreasu. V sobotu 2. decembra to jeho telo nevydržalo.

Posledná rozlúčka s Jánom Ovšianikom sa uskutoční v utorok 5. decembra o 14.00 hod. v Dome smútku vo Vranove nad Topľou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Smutná správa. Náhle zomrel bývalý ligový hráč Košíc či Ružomberka