Weissovi konkuruje nová generácia, aj jeho vlastní. Všetkým poslal odkaz

Vladimír Weiss st., tréner Slovana Bratislava.
Vladimír Weiss st., tréner Slovana Bratislava. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|6. dec 2023 o 14:30

Šéf lavičky Slovana hovorí o jedinej spravodlivosti.

BRATISLAVA. Odkedy sa tréner Vladimír Weiss vrátil po rokoch na Slovensko, stále ho na ligovej úrovni nedokázal nikto zdolať.

Slovan Bratislava vyhral pod jeho vedením trikrát za sebou majstrovský titul a je na najlepšej ceste získať ďalší.

Hoci skúsený tréner oslávi budúci rok šesťdesiatku, stále bez problémov drží krok s mladými konkurentami a prevyšuje aj novú generáciu.

Platí to napriek tomu, že mu víťaznú sériu zastavil na čísle desať práve Ružomberok pod vedením jeho bývalého zverenca Ondřeja Smetanu.

Históriu nerieši

Niet divu, že sa Liptákom bod po remíze (2:2) dokonca málil, keďže na Tehelnom poli až dvakrát vyhrávali.

Zároveň však musia byť radi. Podľa štatistík mali trikrát menej prihrávok ako belasí, aj to bola v priemere každá druhá nepresná. 

Navyše, na bránu vystrelili len dvakrát, kým 21-ročný ružomberský brankár Tomáš Frühwald musel vytiahnuť až sedem zákrokov.

„Nepoznám trénera, ktorý by niekam nešiel vyhrať. Viem, že je to odvážne, ale my už nemáme iné východisko. Netvrdím, že sme boli k výhre blízko, ale išli sme za ňou, mali sme na ňu nádej, preto remíza mrzí,“ povedal Ondřej Smetana.

Na Slovensku pôsobil rok a pol. Rok v Senici a neskôr polroka v Slovane práve pod vedením Vladimíra Weissa.

„Som rád, že som trénera obral o dva body,“ pousmial sa. „Ale oni to doženú a sezónu zvládnu,“ doplnil 41-ročný kouč, ktorý začínal sezónu na lavičke treťoligového českého Hlučína.

Pred cestou na Slovan, kde na jar 2012 odohral štrnásť ligových duelov a strelil päť gólov, si pritom nepripúšťal špeciálnu osobnú motiváciu.

„Už je to tak dávno, že je to fakt história,“ citoval nového hlavného trénera klubový web pred stretnutím.

„Ja veľmi nie som na históriu. Toto sú veci, ktoré vôbec neriešim a neprežívam to. Sme v situácii, že musíme bodovať v každom zápase,“ doplnil.

Weiss nemladne, už naznačil koniec

Smetanu privítal na Tehelnom poli práve Weiss, prehodili spolu niekoľko slov aj pred televíznymi rozhovormi pre oficiálneho televízneho vysielateľa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weissovi konkuruje nová generácia, aj jeho vlastní. Všetkým poslal odkaz