Chorváti si napravili reputáciu, s majstrami sveta získali cenný bod

Gólová radosť futbalistov Chorvátska.
Gólová radosť futbalistov Chorvátska. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. jún 2022 o 23:20 (aktualizované 7. jún 2022 o 00:40)

Bielorusko ani Azerbajdžan ešte neskórovali.

BRATISLAVA. Futbalisti Chorvátska a Francúzska remizovali v pondelňajšom stretnutí 1. skupiny A-divízie Ligy národov 1:1. Oba tímy čakajú aj po repríze finále MS 2018 na prvé víťazstvo v novom ročníku súťaže.

Francúzi ako úradujúci svetoví šampióni a obhajcovia trofeje v LN predtým podľahli na domácej pôde Dánom 1:2, Chorváti prehrali s Rakúšanmi 0:3.

Góly padli až po prestávke

V Splite si úvodnú veľkú šancu vypracovali domáci, Ante Budimir zobral v úniku dvoch hráčov zakončenie na seba a lopta sa od obrancu a brankára odrazila mimo hracej plochy.

Gólový brejk hostí po vyše polhodine hry, na ktorého konci bol Christopher Nkunku, zmaril VAR ofsajdovým verdiktom. V závere prvého polčasu mal príležitosť Moussa Diaby, neprestrelil však Dominika Livakoviča.

Francúzi sa ujali vedenia krátko po zmene strán, keď v 52. minúte po rýchlej akcii Wissam Ben Yedder našiel nabiehajúceho Adriena Rabiota, ten ušiel obrancom a strelou k bližšej žrdi prekonal chorvátskeho brankára.

Luka Modrič si z druhej vlny naviedol pred šestnástkou loptu na os ihriska a vyslal technickú strelu, ktorú vyrazil brankár Mike Maignan. Vyrovnanie však v 83. minúte zariadil Andrej Kramarič, keď premenil jedenástku.

V závere Maignan vyškriabal nebezpečné zakončenie Nikolu Vlašiča, na opačnom konci Antoine Griezmann nepotrestal chybu Livakoviča.

Doma vyhralo len Lotyšsko

Stretnutie medzi domácim Rakúskom a Dánskom sa nerozohralo v plánovanom čase 20.45 h. Na Štadióne Ernsta Happela došlo k výpadku niektorých okruhov elektrického prúdu, pre ktorý okrem iného nefungovalo ani umelé osvetlenie.

Úvodný výkop sa uskutočnil o 90 minút neskôr ako mal. Domáci v ňom prehrali 1:2, o dánskom víťazstve rozhodol v 84. minúte Jens Stryger Larsen.

V "slovenskej" 3. skupine C-divízie remizovalo Bielorusko v srbskom Novom Sade s Azerbajdžanom 0:0. V úvodnom dejstve VAR neuznal gól azerbajdžanského hráča Azara Salahliho pre ofsajd.

Obe reprezentácie si do tabuľky pripísali prvý bod, na čele prekvapujúco figuruje vďaka triumfu v Trnave 1:0 stopercentný Kazachstan o tri body.

V D-divízii zdolalo Lotyšsko najtesnejším rozdielom 1:0 Lichtenštajnsko a je jediným tímom, ktorý v pondelok dokázal využiť domáce prostredie.

Liga národov 2022/2023 - pondelok - 6. jún:


1. skupina A-divízie:

Chorvátsko - Francúzsko 1:1 (0:0)

Góly: 83. Kramarič (z 11 m) - 52. Rabiot

Rakúsko - Dánsko 1:2 (0:1)

Góly: 67. X. Schlager - 28. Höjbjerg, 84. Larsen

2. skupina B-divízie:

Island - Albánsko 1:1 (0:1)

Góly: 49. Thorsteinsson - 30. Seferi

3. skupina C-divízie:

Bielorusko - Azerbajdžan 0:0

ČK: 84. Alijev (Azerbajdžan)

1. skupina D-divízie

Lotyšsko - Lichtenštajnsko 1:0 (0:0)

Gól: 73. Zjuzins

Andorra - Moldavsko 0:0

ČK: 43. Stina (Moldavsko)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Chorváti si napravili reputáciu, s majstrami sveta získali cenný bod