Slovnaft Cup: Komárno vyradilo fortunaligistu. V Skalici sa kopali penalty

Hráči KFC Komárno.
Hráči KFC Komárno. (Autor: facebook FKC Komárno/ K. Scholtz)
Sportnet, Ivan Mriška|8. nov 2022 o 15:07 (aktualizované 8. nov 2022 o 17:14)

Osemfinále Slovenského pohára odštartovalo úvodnými zápasmi.

BRATISLAVA. Futbalisti KFC Komárno vyradili v Slovnaft Cupe fortunaligistu. Je ním FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý zástupcovi druhej ligy podľahol 0:2.

Zlatomoravčania podávajú po príchode trénera Ivana Galáda solídne výkony, no góly v 61. a 93. minúte im vystavili v osemfinále stopku.

Ďalej v súťaži ide Prešov, ktorý druholigové derby proti Humennému vyhral najtesnejším rozdielom 1:0. O výhre Prešovčanov rozhodol v 16. minúte Jozef Dolný.

Súboj fortunaligistov medzi Skalicou a Ružomberkom museli rozhodnúť až pokutové kopy. Domáci sa v 14. minúte ujali vedenia po góle Daniela Šebestu. V 45. minúte však uvidel červenú kartu Denis Baumgartner, čo hostia využili, ovládli hru a v 64. minúte vyrovnal peknou strelou Tomáš Bobček.

Hrdinom penaltového rozstrelu sa stal skalický brankár Igor Šemrinec, ktorý zneškodnil dva pokusy Ružomberčanov. Skalica postupuje do štvrťfinále po triumfe 4:3.

"Chlapcom patrí veľká vďaka. Dali sme šancu hráčom z druhej vlny, ktorí podali bojovný a obetavý výkon. Škoda vylúčenia, ale uhrali sme to aj deviati na ihrisku. Bolo to ťažké, pretože Ružomberok má kvalitu. Dôležité je, že to dobre dopadlo. Ďakujeme fanúšikom a tešíme sa z postupu," pre futbalnet.tv povedal po zápase tréner Skalice Juraj Jarábek.

Ružomberok mal hlavne v druhom polčase hernú prevahu, no viacero šancí zahodil.

"Začiatok zápasu sme proti vetru nemali dobrý. Mali sme problém s rozohrávkou od nášho brankára, kde sme urobili chybu a z ojedinelej šance sme inkasovali. Veľmi nás mrzí vyradenie, lebo je to najkratšia cesta do pohárovej Európy. Naši mladí hráči potrebujú hrať európske zápasy, tým pádom musíme zabrať v lige," dodal tréner Ružomberka Peter Struhár.

Postup si vybojoval aj Spartak Trnava, ktorý po deväťdesiatich minútach remizoval s Michalovcami 2:2. Na penalty vyhral 4:3.

Slovnaft Cup - osemfinále:


Humenné - Prešov 0:1 (0:1)

Gól: 16. Dolný

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Komárno - Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Góly: 60. Šmehyl, 90. Nguidjol Bayemi.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Skalica - Ružomberok 1:1 (1:0), 4:3pk

Góly: 14. Šebesta - 45. Bobček.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Trnava - Michalovce 2:2 (0:0), 4:3pk

Góly: 49. Boateng, 79. Daniel - 57. Jánošík, 88. Marcin.

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovnaft Cup: Komárno vyradilo fortunaligistu. V Skalici sa kopali penalty