Trnava dostala lekciu z efektivity, Ružomberok sa priblížil k top šestke

Momentka zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok.
Momentka zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Sportnet|17. feb 2023 o 19:27

Spartak sa opäť vzdialil boju o titul.

Fortuna liga - 20. kolo

Trnava - Ružomberok 0:2 (0:0)

Góly: 55. Bobček, 81. Chrien

ŽK: Savvidis - Selecký, Gerec, Ťapaj

Rozhodovali: Glova – Bednár, Vorel

2279 divákov

Spartak: Takáč – Koštrna, Kóša, Twardzik, Mikovič – Savvidis – Ofori, Bukata (65. Štefánik), Oseni, Taiwo (75. Paur) – Ristovski (65. Iván)

Ružomberok: Ťapaj – Fabiš, J. Maslo, Malý, Madleňák – Zsigmund (77. Švehla) – Gerec (70. Úradník), Luterán (46. Domonkos), Chrien, Selecký (85. Macejko) – Bobček (70. Kelemen)

/Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

TRNAVA. Futbalisti Ružomberka zvíťazili v úvodnom zápase 20. kola slovenskej Fortuna ligy nad domácim Spartakom Trnava 2:0.

Hostia využili prakticky každú šancu. V 55. minúte vôbec z prvej strely Ružomberka skóroval ukážkovo do šibenice 21-ročný útočník Tomáš Bobček, ktorý sa pred týždňom presadil premiérovo v tejto sezóne.

V 80. minúte skončila hlavička striedajúceho Marka Kelemena iba na brvne, do brány ju doprevadil Martin Chrien. Ružomberok strelil dva góly len z troch striel na bránu a potvrdil, že sa mu proti Trnave darí.

Od roku 2021 odohrali obe mužstvá šesť vzájomných ligových duelov, pričom až v troch Trnava prehrala a dokonca až v piatich nestrelila ani gól.

Domáci mali niekoľko dobrých šancí, no skvelý výkon predviedla defenzíva Liptákov na čele iba s 18-ročným brankárom Dominikom Ťapajom, ktorý si pri druhom ligovom štarte pripísal druhé čisté konto.

Trnava nenatiahla víťaznú šnúru na štyri zápasy a ostáva na treťom mieste, jej dvojbodové manko na druhú Dunajskú Stredu a päťbodové na vedúci Slovan sa však môže cez víkend navýšiť.

Piaty Ružomberok sa bodovo dotiahol na Podbrezovú, istotu hornej šestky vo vyraďovacej fáze získa v prípade, ak Slovan v sobotu zdolá Banskú Bystricu.

Hlasy po zápase:

/zdroj: TV Dajto/

Michal Gašparík ml., tréner Spartaka Trnava: „Nie je nám to súdené. Asi vo všetkých štatistikách sme boli lepší, vytvárali sme si šance, ale nedokázali sme to tam dotlačiť. Už v prvom polčase sme sme mali niekoľko situácií, ktoré sa mohli skončiť gólom, Ružomberok si nevedel ani prihrať. No nemôžete inkasovať z prvej strely na bránu, zaskočilo nás to. Snažili sme sa, ale tomu mladému chalanovi by sme nedali gól ani v dvoch zápasoch.“

Peter Struhár, tréner Ružomberka: „Sme veľmi radi, že sa potvrdili slová spred zápasu, že sme prišli vyhrať. Ale po prvom polčase by som vystriedal aj piatich hráčov, náš futbal nemal žiadnu kvalitu, chlapci sa na ihrisku skrývali. Napriek tomu sme napokon vyhrali 2:0. Slovanu fandím vždy, ak nehrá proti nám, takže budem mu zajtra držať palce.“

Tomáš Bobček, útočník Ružomberka: „Sme spokojní, vyhrali sme oba jarné zápasy a v oboch som skóroval, čo ma teší. Hlavné však je, že sme opäť ukázali kolektívny výkon, góly sú iba bonus.“

Tabuľka Fortuna ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava dostala lekciu z efektivity, Ružomberok sa priblížil k top šestke