Za úpadok Bayernu sa Tuchel necíti byť zodpovedný. Nie som jediný problém, hovorí

Thomas Tuchel.
Thomas Tuchel. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. feb 2024 o 14:40

Thomas Tuchel po aktuálnej sezóne opustí lavičku bavorského veľkoklubu.

MNÍCHOV. Tréner Thomas Tuchel z nemeckého futbalového Bayernu Mníchov si nemyslí, že on je jediný problém bavorského veľkoklubu.

Veľmi sa tiež teší na viac slobody po rozhodnutí, že po tejto sezónu opustí pozíciu hlavného kouča "Die Roten".

"Situácia je jasná a priniesla slobodu. Rozhodnutia sa teraz vyznačujú väčšou voľnosťou, pretože už nemusíte zvažovať dlhodobé dôsledky," vyhlásil Tuchel v piatok pred sobotňajším ligovým duelom proti Lipsku.

Počas aktuálneho týždňa Bavori informovali o tom, že Tuchel po tejto sezóne odíde. Klubu hrozí, že po dlhých dvanástich rokoch absolvuje sezónu bez zisku akejkoľvek trofeje.

V bundeslige je druhý za Leverkusenom vypadol už z domáceho pohára a v Lige majstrov v prvom osemfinálovom súboji prehral s talianskym Laziom Rím 0:1.

Pred Tuchelom je už nanajvýš 18 duelov, to všetko len v prípade, ak zvládne odvetu proti Lazio a v LM dokráča až do finále.

"Ako tréner mám teraz viac voľnosti pri rozhodovaní, môžem byť trochu bezohľadnejší," uviedol Tuchel a dal jasne najavo, že nie iba on je zodpovedný za úpadok Bayernu v ostatnom období.

"Nesiem svoju časť zodpovednosti, ale nemyslím si, že som jediný problém," pokračoval. Odmietol však do detailov rozobrať toto svoje vyjadrenie. "Ak by za všetko mohol iba tréner, tak by na mojom mieste už bol niekto iný," myslí si.

Tuchel chce do konca sezóny odovzdať pre Bayern maximum. "Milujem futbal, milujem svoju prácu. A budem do toho všetkého vkladať maximum energie rovnako ako doteraz," dodal.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Za úpadok Bayernu sa Tuchel necíti byť zodpovedný. Nie som jediný problém, hovorí