Futbal: Terry a Čech si liečia mentálne boľačky zo záveru sezóny

Johna Terryho aj po takmer dvoch mesiacoch stále prenasleduje nešťastné zaváhanie v penaltovom rozstrele vo finále Ligy Majstrov.
Johna Terryho aj po takmer dvoch mesiacoch stále prenasleduje nešťastné zaváhanie v penaltovom rozstrele vo finále Ligy Majstrov. (Autor: SITA / AP)
SITA|22. júl 2008 o 11:45

Johna Terryho aj po takmer dvoch mesiacoch stále prenasleduje nešťastné zaváhanie v penaltovom rozstrele, ktoré rozhodlo o tom, že jeho klub FC Chelsea nezískal trofej Ligy Majstrov.

KUANG-ČOU 22. júla (SITA, AFP) - Johna Terryho aj po takmer dvoch mesiacoch stále prenasleduje nešťastné zaváhanie v penaltovom rozstrele, ktoré rozhodlo o tom, že jeho klub FC Chelsea nezískal trofej v Lige majstrov 2007/08.

Kapitán tímu sa na úvod turné FC Chelsea po Ázii a Rusku v čínskom Kaung-čou priznal, že moskovský "film" s hororovým scenárom je každodennou súčasťou jeho ranného vstávania. "Je to moja prvá myšlienka vždy ráno, keď sa zobudím. Sklamanie zo mňa nie a nie vyprchať. Minulú sezónu som ale povedal, že som silný človek so silným charakterom, a tak je na mne, aby som sa s tým vyrovnal," povedal stopér.

Dvadsaťsedemročný rodák z Londýna bol piatym hráčom Chelsea, ktorý si 22. mája postavil loptu na biely bod. Po nepremenenej jedenástke Cristiana Ronalda mohol pre "The Blues" vybojovať najprestížnejšiu európsku futbalovú klubovú trofej. Na rozmočenom trávniku štadióna v moskovských Lužnikách sa však pošmykol a trafil iba ľavú žrď bránky Edwina van der Saara.

Nepremenený pokus Anelku rozhodol

V siedmej sérii sa potom nemýlil Ryan Giggs a o historicky treťom titule v tejto súťaži pre "červených diablov" rozhodol nepremenený pokus Nicolasa Anelku. Čierne myšlienky pomáhali Terrymu zahnať reprezentačné povinnosti v drese Albionu a aj strelený gól. "Našťastie rýchlo prišli priateľské zápasy Anglicka. Teraz navyše máme nového trénera aj niektorých hráčov a ja dúfam, že zlé spomienky budú patriť minulosti," vyhlásil Terry, ktorý nie je v tíme "The Blues" jediným smoliarom. Nepríjemné pocity zo zlyhania prenasledujú aj ďalšiu oporu tímu - brankára Petra Čecha.

Ten si svoju traumu priviezol z majstrovstiev Európy, kde jeho "kiks" zo zápasu s Tureckom zmaril štvrťfinálové plány českej reprezentácie. "Každý robíme chyby. Je dôležité, aby som sa z toho čo najskôr dostal. Chcem tvrdo trénovať a pracovať, aby sa mi to podarilo," uviedol Petr Čech po podpise novej zmluvy, ktorá ho na Stamford Bridge viaže do roku 2013.

Nachádzate sa tu:
Domov