Pogba chýbal Juventusu takmer rok. Sme šťastní, že sa vrátil späť, vravel tréner po triumfe

Juan Cuadrado oslavuje gól.
Juan Cuadrado oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. feb 2023 o 21:00 (aktualizované 1. mar 2023 o 10:10)

Tréner AS Rím José Mourinho videl červenú kartu.

RÍM. Futbalisti US Cremonese prekvapujúco zvíťazili v utorňajšom zápase 24. kola Serie A nad piatym AS Rím 2:1 a odpútali sa z poslednej priečky tabuľky. Pre domácich to bolo vôbec prvé víťazstvo v sezóne.

Cremonese sa ujalo vedenia v 17. minúte, keď sa strelou z voleja presadil Franck Tsadjout. Minútu po zmene strán dostal červenú kartu tréner hostí Jose Mourinho, no jeho zverencom sa podarilo vyrovnať v 71. minúte zásluhou Leonarda Spinazzolu.

Hostia boli v druhom polčase aktívnejší a nebezpečnejší, ale v závere podrazil brankár Rui Patricio domáceho útočníka Davida Okerekeho a z penalty rozhodol Daniel Ciofani.

Cremonese sa vďaka triumfu dostalo o bod pred poslednú Sampdoriu, no na miesta zaručujúce záchranu stráca ešte osem bodov.

Jeho hráči mali doteraz bilanciu nula výhier, deväť remíz a štrnásť prehier. Rimania nevyužili šancu dostať sa na štvrté miesto pred mestských rivalov z Lazia.

Francúz Paul Pogba si zahral za Juventus Turín prvýkrát od svojho vlaňajšieho návratu do klubu. V utorkovom zápase 24. kola talianskej Serie A proti FC Turín (4:2) nastúpil v 68. minúte.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar, ktorý zamieril do Juventusu v lete minulého roka z Manchestru United, nahradil za nerozhodného stavu 2:2 Enza Barrenecheu. O tri minúty neskôr Bremer strelil víťazný gól v derby.

Pogba hral naposledy súťažný duel 19. apríla 2022, keď sa v drese Manchestru United predstavil v anglickej Premier League. V prvom polčase zápasu s Liverpoolom (0:4) sa zranil a v minulej sezóne už nehral.

Francúzsky reprezentant sa v lete sa vrátil do Juventusu, ale už v júli si poranil pravé koleno. Pogba už pôsobil v tíme "starej dámy" v rokoch 2012 až 2016 a získal s ním štyri ligové tituly.

"Bol to dlhý čas, čo Pogba nemohol nastúpiť. Sme šťastní, že sa vrátil späť. Hráme zápas každé tri dni, čiže potrebujeme každého, kto je k dispozícii," povedal tréner Massimiliano Allegri pre oficiálnu klubovú webstránku.

Pogba najprv odmietal operáciu, pretože dúfal, že sa dostane do nominácie Francúzska na MS v Katare, ale neskôr svoje rozhodnutie prehodnotil. Artroskopiu kolena podstúpil vlani v septembri.

Serie A - 24. kolo:


Juventus Turín - FC Turín 4:2 (2:2)

Góly: 16. Cuadrado, 45.+1 Danilo, 71. Bremer, 81. Rabiot - 2. Karamoh, 43. Sanabria

US Cremonese - AS Rím 2:1 (1:0)

Góly: 17. Tsadjout, 83. Ciofani (z 11m) - 71. Spinazzola

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Pogba chýbal Juventusu takmer rok. Sme šťastní, že sa vrátil späť, vravel tréner po triumfe