Žilina dvakrát viedla nad Spartou, pred odvetou má dobrú pozíciu

Futbalisti MŠK Žilina počas zápasu v UEFA Youth League.
Futbalisti MŠK Žilina počas zápasu v UEFA Youth League. (Autor: MŠK Žilina/ instagram)
Sportnet|8. nov 2023 o 15:30

V drese Žiliny sa presadili Sauer a Kóša.

UEFA Youth League 2023/2024

Sparta Praha - Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 36. Říha, 83. Lilling (pok. kop) - 30. Sauer, 59. Kóša

ŽK: 77. Sauer (MŠK Žilina)

Rozhodcovia: Ellefsen - Hermansen, Breckmann (všetci Faerské ostrovy)

Sparta Praha: Souček - Říha, Ševinský, Lilling - Novák, Feit (67. Saal), Horák (13. Tošnar), Penxa - Vitarigov, Hranoš (67. Mokrovics), Rus

Žilina: Badžgoň - Mynář, Jaššo, A. Oravec - Dovičák, Šamaj, Sauer, Pekelský (90. Beňadik) - Šimun (46. Kóša), Atanasijević (71. Klaučo), Vaľko

PRAHA. Mladí futbalisti MŠK Žilina remizovali v prvom zápase 2. kola majstrovskej vetvy UEFA Youth League so Spartou Praha 2:2.

Na pôde českého tímu dvakrát viedli, ale napokon im presné zásahy Mária Sauera a Františka Kóšu na dôležité víťazstvo nestačili. Remízové skóre zariadil osem minút pred koncom Ondřej Lilling, ktorý premenil penaltu.

"Je to dobrý výsledok do odvety. Musíme sa zodpovedne pripraviť a doma to pretaviť do postupu. Celkovo to bol kvalitný zápas, niekedy chýbal pokoj v zakončení, ktorý nám mohol priniesť aj výhru.

Domácim patril úvod, no postupom času sme si začali veriť, viac sme si dovolili. Tréner mi cez polčas prízvukoval práve toto a aby som sa nebál zakončovať.

Som šťastný za gól, Sparta je veľmi kvalitný súper. Výsledok je aj výbornou pozvánkou pre fanúšikov. Verím, že prídu. Vzhľadom na dnešok sa majú na čo tešiť," povedal pre klubový web Kóša, strelec druhého gólu Žiliny.

Odvetný duel je na programe 29. novembra na štadióne MŠK.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Žilina dvakrát viedla nad Spartou, pred odvetou má dobrú pozíciu