Žilina sa vytrápila s treťoligistom. Sporný pokutový kop, vravel tréner Dolného Kubína

Domáci boli po penalte pre Žilinu zaskočení.
Domáci boli po penalte pre Žilinu zaskočení. (Autor: futbalnet)
Ivan Mriška|2. nov 2021 o 15:53

Žilina vyhrala v Dolnom Kubíne 3:2.

DOLNÝ KUBÍN, BRATISLAVA. Futbalisti Dolného Kubína boli blízko k veľkému prekvapeniu. Treťoligista viedol proti MŠK Žilina už 2:0, no nakoniec prehral 2:3. Rozhodujúci gól Žiliny dal z pokutového kopu tesne pred koncom Vahan Bichakhchyan.

Sporný pokutový kop. Som však hrdý na chlapcov, že sme s takým súperom ako Žilina hrali rovnocennú partiu, pre futbalnet.tv vravel tréner Dolného Kubína Pavol Bača.

Hrubá chyba Žiliny

Dolný Kubín sa ujal vedenia v 21. minúte, keď hlavou po štandardnej situácii skóroval Kristián Gálik. Čisté svedomie nemal brankár Žiliny Samuel Petráš, ktorý podbehol center do šestnástky.

Za tri minúty to bolo po hrubej chybe stopéra Žiliny Filipa Mráza už 2:0, presadil sa po individuálnom prieniku Marek Bobček.

„Vedeli sme o futbalovej kvalite súpera, že dokáže preniesť hru z jednej strany na druhú. Nestretli sme sa s takýmto tempom, no chceli sme vstúpiť aktívne, čo sa nám podarilo. Po zahodených šanciach sme sa dokonca dostali do dvojgólového vedenia,“ dodal.

Tréner Peter Černák na nepriaznivý vývoj reagoval zmenou rozostavenia a striedaním, na ihrisko poslal Bensona Ananga. Po týchto momentoch to na ihrisku bola úplne iná Žilina, ktorá herne dominovala a súpera zatlačila.

V závere prvého dejstva priniesol tlak Žiliny aj góly, dvomi presnými zásahmi sa prezentoval Jakub Paur - 2:2.

„Vzhľadom na priebeh som trochu sklamaný. Škoda, že sme výsledok aspoň do polčasu neubránili, mrzí hlavne gól zo záveru,“ uviedol Bobček.

Nervozita na tribúnach

Druhý polčas za prvým herne zaostal, tímy sa do šancí dostávali menej. V 84. minúte sa však po skrumáži v domácom pokutovom území pískal pokutový kop.

Premenil ho Vahan Bichakhchyan a po prvý raz poslal Žilinu do vedenia - 2:3.

VIDEO: Penalte v čase 1:47:50

V závere bola na ihrisku poriadna nervozita, fanúšikovia nadávali na rozhodcov. Cítili sa byť poškodení.

Na výsledku a postupe Žiliny to však už nič nezmenilo. Tá vyhrala v Dolnom Kubíne 3:2.

„Postup si vážime, lebo opäť sme mali zlý vstup do zápasu. Chalani však dobre zareagovali a do polčasu sme vyrovnali, čo bolo veľmi dôležité. V druhom polčase sme mali územnú prevahu, ale gól sme dali až v závere.

Hráčom ďakujem za prístup, že to oddreli až do konca. A že sa športovo popasovali o víťazstvo, ktoré si zaslúžili,“ hodnotil tréner MŠK Žilina Peter Černák.

Černák: Domáci ukázali kvalitu

Tréner účastníka najvyššej súťaže ocenil výkon domácich futbalistov z tretej ligy, ktorí boli podľa neho nebezpeční.

Podali oduševnený a kvalitný výkon. Dali nám dva góly a ukázali svoju kvalitu. My sme však robili, čo nám fungovalo. Priznávam, v druhom polčase bolo v šestnástke súpera menej vzruchu, ale podarilo sa nám streliť víťazný gól, za čo sme šťastní, dodal.

MFK Dolný Kubín zanechal v jesennej časti sezóny 2021/22 silnú stopu. Okrem toho, že v pohári vyradil fortunaligový Liptovský Mikuláš, v tretej lige Stred bude ako nováčik zimovať na prvom mieste tabuľky.

Dnes to bol veľký sviatok. Škoda, že sme to nedotiahli aspoň do pokutových kopov, bola by to zaslúžená odmena pre hráčov a fanúšikov. A zrejme aj spravodlivé rozuzlenie.

Zaplať však pán Boh, že sme takýto zápas mohli odohrať pred našimi fantastickými divákmi. Bola to čerešnička na torte, uzavrel Bača.

Z postupu do ďalšieho kola sa teší aj FK Senica, ktorá vyhrala v štvrtoligovej Bešeňovej 5:1.

Slovnaft Cup - 4. kolo:


Dolný Kubín - Žilina 2:3 (2:2)

Góly: 21. Gálik, 25. Bobček - 38., 46. Paur, 84. Bichakhchyan

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Bešeňova - Senica 1:5 (0:1)

Góly: 58. Almasky - 36. Sukisa, 48. Jurdík, 51. Šumbera, 75., 83. Řepa

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina sa vytrápila s treťoligistom. Sporný pokutový kop, vravel tréner Dolného Kubína