Spartak Trnava vyradil troch hráčov. Môžu si hľadať nový klub

Ivan Mriška|8. jan 2023 o 13:15

V pondelok odcestujú Trnavčania na sústredenie na Maltu.

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava absolvujú desaťdňové sústredenie na Malte, v rámci ktorého odohrajú tri zápasy Tipsport Cupu.

Tréner Michal Gašparík nominoval 21 hráčov a troch brankárov.

V nominácii však chýba trojica Kelvin Boateng, Alex Iván a Gergely Tumma. Podľa portálu trnavskyhlas.sk v tíme pokračovať nebudú a môžu si hľadať nový klub.

„Stopérsku pozíciu Gergelyho Tummu by mal na jar zastať Marek Ujlaky mladší. Chceli by sme ho viac vtiahnuť do mužstva, aby mohol častejšie naskakovať.

Gerimu v lete končí zmluva a umožníme mu už teraz posunúť sa ďalej, aby bol stabilnejším členom iného mužstva. Hovorili sme s ním, aj on vyslovil prianie mať väčšiu minutáž.

Pod mojím vedením síce nenaskakoval ako stopér číslo jedna alebo dva, ale vždy sa počas sezóny do zostavy dostal a veľa nám pomohol.

Aj vo finále pohára v minulom ročníku odohral výborný zápas. Vždy sa na neho dalo spoľahnúť,“ pre spomínaný portál uviedol tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík.

Káder Spartaka Trnava

  • Brankári: Takáč, Vantruba, Vasiľ
  • (Kamenár sa pripojí k tímu neskôr)
  • Obrancovia: Koštrna, Štetina, Kóša, Čurma, Twardzik, Ujlaky ml., Bolaji, Mikovič
  • Stredopoliari: Azevedo, Procházka, Štefánik, Paur, Oseni, P. Karhan, Savvidis, Daniel
  • Útočníci: Taiwo, Ristovski, Ikugar, Olejník

Tumma pôsobil v Trnave od mladších žiakov, vytiahol ho vtedajší mládežnícky tréner Ľuboš Benkovský. Krídelník Alex Iván pôsobil v Spartaku rok a pol.

„Alexovi po sezóne tiež vyprší zmluva, klub by rád za neho ešte získal odstupné. Viem, že o jeho služby je záujem, ide o veľmi zaujímavého futbalistu. Určité možnosti sa objavili zo Slovenska aj zo zahraničia, takže si myslím, že si nájde nové mužstvo,“ dodal tréner pre trnavskyhlas.sk

Kelvin Boateng prišiel do malého Ríma v lete 2021. Pôsobenie v Spartaku mu skomplikovalo zranenie.

„Čo sa týka útočníkov, na hrote môžu nastupovať Taiwo aj Ristovski. Komunikovali sme s Kelvinom aj jeho manažérom. Uvidíme, čo prinesie prestupové obdobie. Nepresadil sa u nás, ako by sme očakávali. Potrebujeme dať priestor aj ostatným chalanom.

Uvidíme, či si necháme mladých hráčov Olejníka a Ikugara, prípadne jedného z nich, alebo oboch, pošleme na hosťovanie. To sa ešte rozhodneme. Sú to mladí chalani, ktorí pre svoj rozvoj potrebujú viac hrávať,“ vysvetlil Gašparík.

K mužstvu sa počas Tipsport Cupu pripojí brankár Ľuboš Kamenár, ktorému zomrel starý otec. Tretím gólmanom Spartaka bude dorastenec Patrik Vasiľ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spartak Trnava vyradil troch hráčov. Môžu si hľadať nový klub