Jedného nechcel Weiss, iný hviezdil na dedine. Teraz hrajú proti Ronaldovi

Nielen Cristiano Ronaldo. Ktorí hráči hrajú prvú ligu v Saudskej Arábii?

Jedného nechcel Weiss, iný hviezdil na dedine. Teraz hrajú proti Ronaldovi

Nielen Cristiano Ronaldo. Ktorí hráči hrajú prvú ligu v Saudskej Arábii? (Autor: TASR)
Nielen Cristiano Ronaldo. Ktorí hráči hrajú prvú ligu v Saudskej Arábii?
Nielen Cristiano Ronaldo. Ktorí hráči hrajú prvú ligu v Saudskej Arábii? (Autor: TASR)
Michal Šášky|11. jún 2023 o 07:00

Do súťaže mieri aj Benzema. Ktoré známe mená sú v saudskoarabskej lige?

BRATISLAVA. Bola to veľká predsilvestrovská bomba. Cristiano Ronaldo, ktorý si vytrucoval odchod z Manchester United, zamieril do exotiky za veľkými peniazmi.

Al-Nassr videl v 37-ročnom útočníkovi nádej na zisk ďalšieho majstrovského titulu, hviezdny Portugalčan zase deväťcifernú sumu za odohranú sezónu. A možno aj futbalové uznanie, ktorého sa mu dostávalo pomenej.

Nedá sa povedať, že by bol Ronaldov polrok v Saudskej Arábii úspešný - jeho tím skončil až na druhom mieste s 5-bodovým mankom na majstrovský Al-Ittihad, v Superpohári aj Kráľovskom pohári stroskotal v semifinále. 

Ronaldo skončil bez trofeje. Ale aspoň ukázal, že sa v tejto lige nemá problém presadiť - odohral 16 zápasov, strelil 14 gólov a pridal 2 asistencie. Štrnásť gólov strelil v ôsmich stretnutiach, v polovici duelov neskóroval.

V budúcom ročníku bude mať s určitosťou väčšiu konkurenciu, do saudskoarabskej ligy mieria ďalšie obrovské futbalové esá.

Čo sa v texte dozviete:

  • Ktoré futbalové hviezdy majú prísť do Saudskej Arábie?
  • Ktorých futbalistov v súťaži poznáme zo slovenskej ligy?
  • Kto z nich hrá v Arábii najdlhšie? Aké majú štatistiky?
  • O ktorých hráčov sa zaujímal Slovan a koho Weiss nechcel?
  • O koľko si v zime prilepšil obranca Podbrezovej?

Už spomínaný Al-Ittihad posilnil Karim Benzema, útočník Realu Madrid a držiteľ Zlatej lopty z roku 2022.

„Je to pre mňa nová výzva. Saudská Arábia začína napredovať, je tu dobrá liga a veľa dobrých hráčov. Cristiano Ronaldo, môj priateľ, je tu tiež,“ vysvetľoval svoj prestup Benzema.

Tretí tím tabuľky Al-Hilal bol blízko dohody s Lionelom Messim. Argentínčan síce priznal záujem Arabov, no rozhodol sa pokračovať v zámorskej MLS.

Zoznam hviezd

Ide o tri najväčšie persóny, ktoré sa objavili na zozname viac ako 10 prestupových cieľov, ktoré zostavili kluby spoločne s vládnymi predstaviteľmi.

Finančne sa má na transferoch podieľať saudskoarabský verejný investičný fond, jeden z najväčších štátnych investičných fondov na svete a vlastník anglického Newcastle United.

S hráčmi majú komunikovať skôr saudské úrady, než samotné kluby. Cieľom je hviezdy rozložiť medzi päť klubov - okrem spomínaných Al-Ittihad, Al-Nassr a Al-Hilal ešte aj Al-Shabab a Al-Ahly.

Ako potvrdil saudský vládny predstaviteľ, vo všetkých prípadoch ide o niekdajších víťazov majstrovstviev sveta alebo Ligy majstrov. A o hráčov na sklonku kariéry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jedného nechcel Weiss, iný hviezdil na dedine. Teraz hrajú proti Ronaldovi