Mladý slovanista naháňa harcovníka z Trnavy. Reprezentanti ohurujú číslami

David Strelec a Michal Ďuriš majú skvelé štatistiky v Niké lige.
David Strelec a Michal Ďuriš majú skvelé štatistiky v Niké lige. (Autor: TASR)
Michal Šášky|4. okt 2023 o 08:00

Kto využil prestupové obdobie na návrat domov?

BRATISLAVA. Letné prestupové obdobie bolo na Slovensku mimoriadne. Viaceré kluby menili svoje kádre do novej sezóny radikálnym spôsobom.

Michalovce i Zlaté Moravce zaznamenali dvojciferný počet príchodov i odchodov, tvorbu nového tímu navyše vložili do rúk nového trénera. Začali akoby odznovu.

Dunajská Streda po neúspešnom ťažení na titul zabrala. Doviedla deväť zaujímavých hráčov, vrátane niekoľkých veľkých mien, ktoré v minulosti získali titul či si zahrali európske poháre.

Zároveň však DAC prišiel o 17 futbalistov, aj takých ako sú kanonier Nikola Krstovič, opora Zsolt Kalmár či jeden z najlepších César Blackman.

Zahanbiť sa nenechali ani ostatné tímy a súčasťou kádrov prvoligistov sú noví lidri a esá. Vrátane reprezentantov, taktiež tých slovenských.

Čo sa v texte dozviete:

  • Má lepšie štatistiky slovanista alebo Trnavčan?
  • Ako Strelec odpovedal na kritiku Weissa?
  • Ako Spartaku v lete pomohol Martin Škrtel?
  • Čo všetko môže získať žilinský futbal?

Zo zahraničných pôsobísk sa do Niké ligy počas leta vrátilo päť futbalistov, ktorí sú v tíme slovenskej reprezentácie alebo s ňou boli predtým úzko spojení.

Od úvodu nielenže vzbudzujú ohlas medzi fanúšikmi, ale mnohí ovládli ligu aj štatisticky.

Pridajú sa v októbri k tradičným ligovým reprezentantom ako sú Juraj Kucka, Róbert Polievka či Dávid Ďuriš?

David Strelec opäť v drese materského Slovana.
David Strelec opäť v drese materského Slovana. (Autor: TASR/CNA - Marios Gregoriou)

David Strelec

Návrat mladého futbalistu mnohí prezentovali ako neúspech, zlyhanie. Tréner Vladimír Weiss už jeho odchod vnímal ako priskorý a slovne ho nešetrí ani po návrate.

Strelec odišiel do Serie A v čase, keď nemal stabilné miesto ani v zostave Slovana. Nenašiel ho ani za dva roky v Spezii.

„Chcel odísť do zahraničia, tak išiel. Nevyšlo mu to síce tak, ako si asi predstavoval, ale aj to je životná skúsenosť,“ poznamenal k hráčovi Weiss.

Vyzdvihoval jeho sebavedomie, no upozorňoval na problémy s disciplinovanosťou. „Život je preňho gombička,“ opisoval svojho staronového zverenca.

Ani po dvoch mesiacoch v belasom drese s ním ale nie je maximálne spokojní. „Strelo, keby nebol Strelo, tak by už teraz dosiahol oveľa viacej. Musí na sebe viac pracovať,“ hovoril Weiss po poslednom domácom septembrovom zápase so Žilinou.

Čo na to Strelec?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Mladý slovanista naháňa harcovníka z Trnavy. Reprezentanti ohurujú číslami