Na zraz prišiel zranený, Dúbravka zápasy v Lige národov vynechá

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: SITA/AP)
SITA|22. sep 2022 o 13:40

Gólmana Manchestru United nahradí František Plach.

BRATISLAVA. V kádri slovenskej futbalovej reprezentácie v deň domáceho stretnutia proti výberu Azerbajdžanu v 3. skupine C-divízie Ligy národov prišlo k zmene na brankárskom poste.

Ako informuje Slovenský futbalový zväz (SFZ), zraneného Martina Dúbravku v tíme nahradil František Plach. Skúsený Dúbravka opúšťa tím a vracia sa do Anglicka do klubu Manchester United, v ktorom aktuálne hosťuje.

"Martin prišiel zranený po zrážke so spoluhráčom na tréningu, stalo sa to šesť dní pred zrazom. Obdržali sme aj materiál, kompletnú magnetickú rezonanciu.

Chceli sme, aby tu s nami bol, nakoľko sú to prvé zápasy pod novým koučom, aby sme tu boli všetci spolu, on sa socializoval a tým by sme urýchlili jeho liečbu.

Postupne sme zistili, že ho nestihneme doliečiť do predpokladaného času, tak sme sa s klubovým lekárom dohodli, že ho posielame späť do jeho prostredia, kde bude pokračovať jeho liečba," ozrejmil tímový lekár Ján Baťalík.

Slováci už vo štvrtok absolvujú v Trnave duel proti výberu Azerbajdžanu, o tri dni neskôr v srbskom meste Bačka Topola vyzvú reprezentáciu Bieloruska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na zraz prišiel zranený, Dúbravka zápasy v Lige národov vynechá