Letná posila spôsobila eufóriu, Trnave vyhrala zápas roka. A prišiel koniec

Jakub Paur oslavuje gól vo finále Slovnaft Cupu 2022/2023, FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava.

Letná posila spôsobila eufóriu, Trnave vyhrala zápas roka. A prišiel koniec

Jakub Paur oslavuje gól vo finále Slovnaft Cupu 2022/2023, FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Jakub Paur oslavuje gól vo finále Slovnaft Cupu 2022/2023, FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava.
Jakub Paur oslavuje gól vo finále Slovnaft Cupu 2022/2023, FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Michal Šášky|4. júl 2023 o 06:00

Slovan sa trápi už vyše roka. Ktoré prestupy na Slovensku vyšli?

BRATISLAVA. Letné prestupové obdobie je v plnom prúde, slovenské prvoligové mužstvá tradične podpisujú celý rad mien, aby do novej sezóny vstúpili čo možno silnejšie.

Vlani podpísalo dvanásť vtedajších fortunaligistov vyše 40 hráčov do základných zostáv, ďalší prišli do konkurencie.

Avšak, ani všetky tie najväčšie mená napokon nenaplnili očakávania.

Pred rokom sme v redakcii zostavili rebríček sedem najväčších posíl letného transferového obdobia. Dvaja z nich sa nedožili ani jarnej časti.

Nakoniec prekvapili iní hráči, s ktorými sa až tak nepočítalo. Ktoré posily spred roka boli pre svoje tímy najplatnejšie?

Čo sa v texte dozviete:

  • Prečo sa indonézsky Messi nepresadil v Zlatých Moravciach?
  • Koľko nádejných posíl už opustilo slovenskú ligu?
  • V čom sú podobné osudy lídrov Slovana a Trnavy?
  • Ktorý klub spravil jeden prestup a nesprávny?
  • Ktorý bývalý reprezentant Slovenska nepresvedčil?

Zostali len traja zo siedmich

Prakticky všetky posily zo spomínaného rebríčka zaujali, nie pri každej sa ale hovorí o úspešnom ťahu. Aké mali čísla?

Gruzínec Giorgi Čakvetadze prichádzal s nálepkou veľkého talentu. Ten aj ukázal, no chýbali mu góly, keď za celý ročník strelil jediný.

Abdulrahman Taiwo sa v Trnave dlhšie rozbiehal, no na jar našiel nevídanú formu, keď strelil až trinásť gólov v súťažných zápasoch.

Obom sa však skončilo hosťovanie a teraz majú podobný osud.

O ďalšom Čakvetadzeho pôsobení Slovan stále rokuje s belgickým Gentom, Taiwo za dánsky SönderjyskE v príprave nenastupuje a hoci Trnava má o nigérijského útočníka záujem, je pre ňu pridrahý.

V slovenskej lige aktuálne pôsobia už len traja hráči zo siedmich - Juraj Kucka zo Slovana, Miroslav Káčer z Dunajskej Stredy a Samuel Štefánik z Trnavy. Všetci boli rozdieloví.

Zvyšná dvojica sa so slovenskou súťažou definitívne rozlúčila už po jeseni.

Ázijská superstar Egy Maulana Vikri pozdvihla v Zlatých Moravciach opäť iba čísla sledovateľov na sociálnych sieťach. Po polroku sa indonézsky Messi vrátil do rodnej krajiny.

„Po technickej stránke to bol výborný hráč, ale skôr futsalový typ. V našej lige a obzvlášť v Zlatých Moravciach potrebujete súbojovosť a dravosť, no to ho nezdobilo. Ale dodnes si píšeme, fandíme si navzájom,“ povedal pre Sportnet generálny manažér FC ViOn Marek Ondrejka.

Dlhšie nevydržal ani kanonier Slovana Eric Ramírez, päťka rebríčka. Z klubu ušiel, na zimnú prípravu sa nevrátil a predčasne ukončil hosťovanie. V kmeňovom Dyname Kyjev hrával na jar ako náhradník.

„On je dobrý chlapec, s dobrým srdcom, ale ‚Latino Amerika‘. Musí viac robiť, aby bol ešte lepší futbalista,“ vravel o ňom na jeseň tréner Slovana Vladimír Weiss. 

Slovan sa na trhu opäť trápi

Majstrovský Slovan sa za posledný rok výrazne neposilňoval, prievan v kabíne nebol taký výrazný ako v minulosti. Nie, žeby nebol plánovaný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Letná posila spôsobila eufóriu, Trnave vyhrala zápas roka. A prišiel koniec