Messi v Senici zatiaľ nepredal ani jeden dres. Bude sa Fortuna liga vysielať v Ázii?

Egy Maulana Vikri.

Messi v Senici zatiaľ nepredal ani jeden dres. Bude sa Fortuna liga vysielať v Ázii?

Egy Maulana Vikri. (Autor: facebook/FK Senica)
Egy Maulana Vikri.
Egy Maulana Vikri. (Autor: facebook/FK Senica)
Michal Šášky|29. dec 2021 o 06:00

Za pol roka pôsobenia zaujal nielen herne, ale tiež výrazne spropagoval klub.

SENICA. Slovenský futbal našiel nový zjav. Mladý futbalista z Indonézie je v domovskej krajine hitom, na Instagrame ho sleduje jeden a pol milióna ľudí. Volajú ho indonézsky Messi.

Egy Maulana Vikri zamieril do Európy, keď mal osemnásť. Po troch rokoch v Poľsku sa snaží zviditeľniť v Senici. Počas prvého polroka pôsobenia zatiaľ on spropagoval klub zo Záhoria.

Na sociálnej sieti je dnes Senica slovenskou jednotkou, jej čísla násobne vzrástli. Fortunaligovú scénu zaplavili noví fanúšikovia, najmä z Indonézie, kde žije odhadom 300 miliónov ľudí.

"V Indonézii sú ľudia blázniví. Fanúšikovia milujú futbal, patrí k najobľúbenejším športom. Keď vidia hráča, ako odchádza do Európy, sú naňho hrdí. Pre mňa to je normálne, nie je to nič, čo by ma prekvapilo," okomentoval enormný ohlas sám hráč.

Talentovaný stredopoliar sa rýchlo predral do zostavy Senice a strieľa góly. Slovenský klub však počas prvého polroka nepredal ani jeden jeho dres.

A zmluva sa hráčovi na záver kalendárneho roka skončí.

Očakávania splnil maximálne

Egy na seba začal upozorňovať už v tínedžerskom veku. V mládežníckych reprezentačných výberoch bol lídrom, už ako šestnásťročného ho vábili mužstvá z najvyššej súťaže. 

V roku 2017 ho The Guardian zaradil medzi 60 najtalentovanejších futbalistov s rokom narodenia 2000, spolu s hráčmi ako Erling Haaland (dnes hráč Dortmundu), Vinícius Júnior (Real Madrid), Ferran Torres (Manchester City) či Dominik Szoboszlai (RB Lipsko).

Ambiciózny mladík si vybral priamu cestu do Európy, kde oňho prejavili záujem aj známe kluby na čele s Ajaxom Amsterdam. Rozhodol sa pre istejšiu poľskú cestu, prikývol Lechii Gdaňsk, no za tri roky sa nepresadil.

Napriek tomu dostal pozvánku do seniorskej reprezentácie, kde navyše nosí desiatku na drese. Tam svoj talent potvrdzuje a jeho popularita na sociálnych sieťach stále rastie.

Aj to bolo pre klub zo Senice lákadlom, aby získal hráča do svojich služieb.

"Vedel som všetko o jeho futbalovej i marketingovej kvalite. Mám prehľad a dobré kontakty. Viem, kde sa komu končí zmluva, kto je kde nespokojný a viem to využiť," začal hovoriť o Egyho príchode riaditeľ FK Senica David Balda, ktorý stál za jeho príchodom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Messi v Senici zatiaľ nepredal ani jeden dres. Bude sa Fortuna liga vysielať v Ázii?