Adler sa v Slovane nepresadil. Sťahuje sa na druhý koniec republiky

Michal Šášky|29. jún 2022 o 18:23

Švajčiarsky útočník Adler da Silva posilní Zemplín Michalovce.

MICHALOVCE, BRATISLAVA. Slovenský majster ŠK Slovan Bratislava hlási štvrtý odchod z kádra, pričom s výnimkou kapitána Vasila Božikova opúšťa tím už tretí útočník.

Švajčiarsky útočník Adler Da Silva, ktorý koncom minulého leta zamieril k belasým z FK Pohronie, sa v hlavnom meste nepresadil.

Do konca sezóny nazbieral ešte 17 ligových štartov, no nestrelil ani jediný gól. Presadil sa iba raz v Slovnaft Cupe, keď prispel k výhre nad štvrtoligovým tímom TJ Jednota Málinec (7:0).

Ešte pred ním opustili Slovan Slovinec Žan Medved, ktorý bude hosťovať v srbskom tíme Novi Pazar a Samuel Mráz, ktorý by mal podľa portálu calziospezia.it zamieriť do ruského FK Soči.

Adler síce začal prípravu na Tehelnom poli, no vo svojej kariére bude s najväčšou pravdepodobnosťou pokračovať v MFK Zemplín Michalovce.

Informoval o tom michalovský klub na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti Instagram.

Rodák zo Ženevy nenadviazal v Slovane na formu z éry Pohronia, kde pôsobil v rámci jarnej časti sezóny 2020/2021 a krátko aj v rámci jesennej časti sezóny 2021/2022. V šestnástich stretnutiach si na svoje konto pripísal šesť gólov.

Pre Michalovce je Adler Da Silva druhou posilou do ofenzívy. Mužstvo trénera Norberta Hrnčára ešte predtým posilnil Lukáš Jánošík.

Premiéru v novom drese absolvoval Da Silva v stredu 29. júna. V prípravnom stretnutí proti Vasasu Budapešť sa predstavil v základnej zostave. Michalovce prehrali 0:3.

V Slovane je jednotkou v útoku Ivan Šaponjič, z hosťovania sa vrátil Alen Ožbolt, alternovať na tomto poste vedia aj krídelníci Aleksandar Čavrič či Andre Green.

Nová sezóna slovenskej ligy sa začína 15. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Adler sa v Slovane nepresadil. Sťahuje sa na druhý koniec republiky