Futbal oslavoval. Úspešným Bratislavčanom blahoželali aj Vittek a Škrtel

Jedenástka roka BFZ 2021/2022, hostia Martin Škrtel, Róbert Vittek a prezident BFZ Juraj Jánošík.
Jedenástka roka BFZ 2021/2022, hostia Martin Škrtel, Róbert Vittek a prezident BFZ Juraj Jánošík. (Autor: BFZ/Martin Gabura)
Michal Šášky|8. dec 2022 o 18:10

Ako vyzerá Jedenástka sezóny BFZ 2021/2022?

BRATISLAVA. Bratislavská futbalová špička sa v úvode prvého decembrového týždňa zišla, aby ocenila a oslávila najlepších.

Po troch rokoch prísnych protipandemických opatrení sa rozhodol Bratislavský futbalový zväz (BFZ) obnoviť tradíciu a zorganizoval galavečer Jedenástka roka.

V krásnych priestoroch Moyzesovej siene pri Dunaji sa stretli najlepší futbalisti, tréneri, rozhodcovia a funkcionári, aby si navzájom zablahoželali a popriali.

„Som veľmi spokojný, ako sa večer vydaril. Naposledy sme sa takto stretli ešte v decembri 2019, preto patrí veľká vďaka všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii akcie. Zavítali sem mnohí skvelí hráči, veľké talenty, rodičia a priatelia.

Je to propagácia futbalu síce na nižšej, krajskej úrovni, ale práve od nej sa všetko odvíja. Možno aj dnes ocenení futbalisti budú hrať o pár rokov v najlepších akadémiách, v prvej lige či slovenskej reprezentácii,“ povedal Juraj Jánošík, prezident BFZ.

Amatérom blahoželali legendy

Medzi prvými si prevzali ocenenia chlapčenské i dievčenské talenty, ktoré úspešne reprezentovali zväz na regionálnych turnajoch.

Ceny postupne obdržali najlepší a najužitočnejší mladíci vo všetkých vekových kategóriách.

Zablahoželať im prišli legenda bratislavského Slovana Róbert Vittek a jeho dlhoročný spoluhráč z reprezentácie a kapitán Slovenska Martin Škrtel.

Donedávna hráč Spartaka Trnava si vyslúžil pár úsmevných podpichnutí už na pódiu. „Nebolo ťažké ho presvedčiť, aby prišiel medzi nás,“ pousmial sa Jánošík.

„Som rád, že nás poctili návštevou osobnosti ako Vittek, Škrtel, Ladislav Jurkemik, Štefan Zaťko, Miroslav Mentel a mnohí ďalší. Pre deti je to motivácia, najmä v tejto ťažkej dobe, ktorú žijeme, potrebujú takéto povzbudenia,“ doplnil šéf BFZ.

Plakety a odznaky zväzu za rozvoj futbalu si odniesli mnohé významné osobnosti a jubilanti.

Na pódiu sa objavili aj šesťdesiatnici Miroslav Mentel, bývalý reprezentačný tréner brankárov dnes pôsobiaci v Interi Bratislava, či tréner Ivan Vrabec, ktorý po pôsobení v Poľsku po boku Martina Ševelu teraz vedie štvrtoligový Senec.

Moderátorka a sekretárka BFZ Jana Škreková a ocenený delegát Adrián Darlea.
Moderátorka a sekretárka BFZ Jana Škreková a ocenený delegát Adrián Darlea. (Autor: BFZ/Martin Gabura)

Z rúk ďalšieho jubilanta, 75-ročného bývalého úspešného arbitra Dušana Krchňáka, si prevzali ocenenie rozhodca sezóny Peter Hegedüs a delegát Adrián Darlea.

Jedenástku tvorí deväť klubov

Trénerom roka sa stal Maroš Jakim, ktorý po pôsobení v Tomášove zamieril do tímu Pezinka.

Svoje nominácie do ankety Jedenástka roka mohli posielať kluby BFZ, komisie BFZ, rozhodcovia a delegáti.

Vznikol z nich mimoriadne rôznorodý menoslov. V najlepšej zostave sezóny 2021/2022 totiž figurujú hráči až deviatich klubov.

Dvoch zástupcov majú len tímy Slovan Ivanka pri Dunaji (obranca Viktor Hall a stredopoliar Matej Ružička) a dnes druholigový FK Rača (obranca Matej Havrila a útočník Martin Kubala).

Pred brankárom Máriom Szucsom z TJ Jarovce je štvorčlenná defenzíva, kde Halla a Havrilu dopĺňajú Martin Baďura (Tomášov) a Ondrej Bobek (Vrakuňa).

V strede poľa dostali najviac hlasov po Ružičkovi aj Marek Kabát (Pezinok - Cajla) a Lukáš Čemba (Inter Bratislava).

V trojčlennom útoku figurujú okrem Kubalu aj Juraj Miklušičák (Malacky) a Michal Maco (Most pri Bratislave).

Predsavzatie do roku 2023

Jedenástka roka bola slávnostným uzavretím aj toho kalendárneho, futbal teraz čaká zimná prestávka a prípravy na jarnú časť.

Aké má prezident zväzu predsavzatie pre bratislavský futbal do roku 2023?

„V prvom rade, nech je lepší ako rok 2022. Aby čo najviac ľudí športovalo, tešilo sa z futbalu a nech sa darí nielen bratislavským klubom, ale všetkým, na čele so slovenskou reprezentáciou.

Začiatkom roka by mala UEFA rozhodnúť, či sa uskutočnia majstrovstvá Európy do 21 rokov 2025 na Slovensku, čo by bola pre náš futbal fantázia. Národný futbalový štadión v Bratislave by bol určite jedným z ôsmich štadiónov na Slovensku, ktorý by privítal veľké talenty,“ uzavrel Jánošík.

Jedenástka roka BFZ 2021/2022 - výsledky a ocenenia

II. liga žiačky: najlepšia strelkyňa – Mária Rigová

II. liga mladší žiaci U13: najlepší strelec – Adam Trabalka (Iskra Petržalka)

II. liga starší žiaci U15: najlepší strelec – Erik Danihel (Žolík Malacky)

II. liga mladší dorast U17: najlepší strelec – Samuel Neupauer (Iskra Petržalka)

II. liga starší dorast U19: najlepší strelec – Andrej Šimek


IV. liga BFZ

Najlepší strelec – Peter Haľko (FK Kostolište)

Najužitočnejší hráč – Nikola Nikolič (TJ Záhoran Jakubov) a Richard Kasza (SDM Domino Bratislava)


III. liga BFZ

Delegát sezóny 2021/2022 – Adrián Darlea

Rozhodca sezóny 2021/2022 – Peter Hegedüs

Najlepší strelec – Miroslav Antal (FK Rača)

Najužitočnejší hráč – Róbert Rippel (MŠK Senec)

Tréner sezóny 2021/2022 – Maroš Jakim (PŠC Pezinok)


Jedenástka roka (2021/2022)

Mário Szucs (TJ Jarovce) - Viktor Hall (FK Slovan Ivanka pri Dunaji), Martin Baďura (ŠK Tomášov), Matej Havrila (FK Rača), Ondrej Bobek (ŠK Vrakuňa) - Matej Ružička (FK Slovan Ivanka pri Dunaji), Marek Kabát (CFK Pezinok - Cajla), Lukáš Čemba (FK Inter Bratislava) - Juraj Miklušičák (ŠK Žolík Malacky), Michal Maco (ŠK Slovan Most pri Bratislave), Martin Kubala (FK Rača)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbal oslavoval. Úspešným Bratislavčanom blahoželali aj Vittek a Škrtel